www.car.cz
 

Hustá mlha zkrátila závod v Zeleném pekle
     12.10.2008 11:36 - tisková zpráva


LMN: Mlha zkrátila závod v Zeleném pekle, Engeho připravil v závěru o stříbro defekt

Tomáš Enge s rakouským kolegou Robertem Lechnerem skončili dnes na německém Nürburgringu čtvrtí. Střídali se v továrním Astonu Martin DBRS9. Kvůli mlze se posunul celý program sedmého podniku šampionátu BF Goodrich Langstrecken Meisterschaft Nürburgring (LMN). Kromě kvalifikace byla zkrácena i samotná závodní bitva. Místo obvyklých čtyř hodin bojovalo více než 200 posádek jen tři hodiny a pět minut.

Tomáš získal v kvalifikaci třetí čas a samotný závod pak rozjížděl. Prostřední část patřila Robertu Lechnerovi, který poté předal řízení startujícímu kolegovi. Tomáš zajel absolutně druhý nejrychlejší čas, když jej překonala pouze posádka Porsche Turbo s motorem o výkonu více než 100 koní silnějším.

Dvě kola před cílem praskla továrnímu Astonu Martin pneumatika, což bylo ve chvíli, kdy Tomáš bojoval o druhou příčku. Následné zajetí do boxů znamenalo propad na čtvrtou pozici v cíli.

Tomáš Enge: „Je to samozřejmě škoda, ale s defektem se nedá nic dělat. Už před startem jsme říkali, že tento závod je především ostrým testováním na 24h Nürburgringu 2009 a z tohoto pohledu jsme určitě spokojení. Naučili jsme se spoustu nových věcí a nabrali mnoho nových poznatků. Také už zde umím jet na limitu.

Pro závodění na tak těžké trati, především na Severní smyčce okruhu s délkou více než dvacet kilometrů, jsou zkušenosti nesmírně důležité.“
www.tomas-enge.cz 

Neoficiální výsledky
1. Manthey-Ratioparts 22 kol, 2. Alzen -3.44,9; 3. Manthey-Manheim -5:14,1; 4. Aston Martin Racing (Enge, R. Lechner) -5:15,6; 5. Frikadelli -6:33,5; 6. Wochenspiegel -6:57,0; 7. Precitool -8:53,4; 8. Land -8:54,2.

Oficiální webové stránky šampionátu: www.vln.de  

BPA


 
 
Fotogalerie:   Dámská jizda - kuriózní havárie na parkovišti u Olympie Brno, foto mobilem PJ

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose