www.car.cz
 

SCC: O vítězech rozhodne až Hockenheimring
     13.10.2008 18:18 - Vladimír Rožánek


Sports Car Challenge navštívila letos autodromy v Itálii, Francii a Německu. Naše území letos rakouští promotéři vynechali, i když v minulosti byla právě Česká republika jejich pravidelným hostitelem na autodromech v Brně a Mostě. Několik jezdců také rádo zavzpomíná na úspěchy v tomto prototypovém šampionátu. Michal Dolák dokázal v nedávné minulosti vyjezdit i třetí místo v první divizi s prototypem PRC BMW 3,0ltr.. Ale tolik z historie a vraťme se do letošního ročníku, který se přiblížil velkému finále na Hockenheimringu.

Ten přinese velmi očekávaný souboj PRC vs. Norma, tedy rakouského a francouzského výrobce prototypů. Wolfgang Payr z Rakouska na prototypu PRC BMW 3,2ltr. vyzkouší, jestli jeho stroj pokoří Normu CN4 s motorem Nissan. Tento stroj letos několikrát zvítězil a Gerd Beisel s ním má jen dvoubodovou ztrátu na lídra Payra.  Hlavně trojitá porce bodů chyběla z Monzy. Letos se totiž díky odřeknutí závodů na Lausitzringu a ve Spa muselo jet v Dijonu a Monze nezvykle ve třech závodních jízdách během jednoho víkendu. Což značí velké nároky nejen na jezdce, ale hlavně také na techniku.

Třetí místo patří ,,Amazonce,, Sabrině Hungebühler se strojem PRC BMW. Tato mladá závodnice již má na svém kontě několik dobrých umístění v Interserii a hostovala v minulosti i ve Sports Car Challenge. Její bodový stav je zatím uspokojivý, i když si dala před sezónou za cíl vítězství v SCC, toho však již asi nedosáhne. Na prvního Payra ztrácí 57 bodů, a to je na dvě závodní jízdy trochu moc. Čtvrté místo patří Peteru Kormannovi, který s agregátem BMW ukořistil 166 bodů.

Classic Trophy, neboli pohár pro vozy starších ročníků má svého vítěze jistého. Osmdesát bodů zatím nasbíral Švýcar Bruno Küng s vozem PRC BMW 3,0. Ovšem zle zatápěl i daleko novějším konstrukcím a třetí místo v divizi 1 nebylo určitě maximem. Druhý zřejmě skončí Mitch Mitländer.

O vítězství v divizi 2 zabojují Mirco Schultis z Německa na prototypu PRC 07 Honda CN a Němec Thorsten Rüffer s Normou M20 Honda. I o bronzový věnec mají zájem dva jezdci. Gerhard Münch s Normou se utká v přímém souboji s Romanem Hoffmanem z Rakouska na PRC. Dělí je pouhé 4 body.

V GT vozech zcela dominoval letos Bender z Německa, který před Dechentem má již dostačující náskok 63 bodů.

A nakonec jsem nechal divizi retro prototypů Crosslé 9S, kde dominuje Švýcar Grau, před svým krajanem Feigenwinterem. Jedná se o postarší konstrukce Crosslé s motorem Ford, které díky úpravě předpisů mohou startovat v divizi 2, ale hodnocení mají i samostatné.

Vláďa Rožánek

Sports Car Challenge 08

 


 
 
Fotogalerie:   Jet Alliance s krásným Ferrari 333 SP

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose