www.car.cz
 

Slovo mají motokrosoví mistři republiky
     15.10.2008 13:20 - tisková zpráva


SLOVO MAJÍ LETOŠNÍ MISTŘI ČESKÉ REPUBLIKY JEDNOTLIVCŮ
Třída MX2 - Martin KOHÚT (SK, LR COSMETIC-ADOS RACING TEAM, KTM)
„Oh, poslední závod v Kramolíně? Do první jízdy jsem hůř odstartoval a poté jsem při předjíždění ztratil na vedoucího Michalce třináct vteřin. Podařilo se mi ho předstihnout až dvě kola před cílem. Ve druhé jízdě, kdy už mi titul nemohl nikdo vzít, jsem měl kolizi hned za startovní rampou. Do cíle jsem nakonec dojel třetí za Sukupem a Smolou. Před rozhodujícím závodem v Kramolíně jsem ani moc velké nervy neprožíval, protože k mistrovskému titulu mi stačilo získat čtyři body. Horší to bylo před měsícem v Holicích, kde bodové rozdíly ještě nebyly velké. Titul mě samozřejmě hodně potěšil a řadím ho k mým nejlepším dosavadním výsledkům.

Soupeři se během seriálu měnili, napřed byl nejnebezpečnější Josef Kulhavý, ke konci šampionátu jsem si musel dávat největší pozor na Davida Čadka. Oslavy titulu se zatím žádné nekonaly, ještě mne čeká halový superkros v Ostravě a pak možná i nějaké halové motokrosy v zahraničí. Teď jsou ale na řadě DRUŽSTVA v Kaplici.V sestavě s Martinem Michkem a Tomášem Bučencem bychom rádi vybojovali týmu LR Cosmetic co nejlepší umístění a doufám, že se nám to podaří. Na závěr pozdravuji všechny fanoušky s tím, aby zůstali motokrosu věrní., vždyť i oni mu dodávají tu správnou atmosféru.“

Třída OPEN - Martin ŽERAVA (CZ, UFO racing team, Honda)
„Důležité v Kramolíně bylo, že hlavně v první jízdě jsem dobře odstartoval. Hned ve druhém kole jsem předjel vedoucího Bučence a nasadil k trháku. Po pár kolech z toho byl zhruba desetivteřinový náskok a ten jsem si bez nějakých potíží udržel až do cíle. Start se mi povedl i ve druhé jízdě, ve druhém kole jsem se dostal před Čepeláka a opět jsem se pokusil o únik. Po pár kolech jsem si vyjel menší náskok a z depa mi mechanici signalizovali pád Čepeláka.

Proto jsem zvolnil a když mě po chvíli dojel Michek, bez problémů jsem ho pustil před sebe. Jenom jsem kontroloval Masaříka a když bylo třeba, zrychlil jsem a druhé místo si v klidu pohlídal. Před první jízdou jsem možná trochu nervózní byl, protože trať v Kramolíně mi nějak moc nesedí, ale před druhou jízdou jsem už byl klidný a jen jsem se soustředil na start a na to, abych neudělal chybu a neupadl. Po projetí cílem druhé jízdy zaplavila moje nitro spokojenost a štěstí, které mě v posledních letech moc neprovázelo. Také jsem se už viděl u mojí rodinky, která u tak velkého a důležitého závodu bohužel nemohla být se mnou (nový přírůstek do rodiny). Jsem rád, že to doma beze mne zvládají, i když jsem často pryč na závodech a vím, že je to pro ně těžké. Letošní titul řadím k těm úspěchům, o které jsem musel bojovat až do posledního odmávnutí.

Zejména proto, že po nedojetí jízdy v prvním podniku seriálu v Pacově jsem si už nemohl dovolit sebemenší zakolísání. Mým největším soupeřem byl určitě Jirka Čepelák, ale tak nějak jsem si na něho věřil. Navíc letos se mi dařilo o trochu víc v závodech doma, než v mistrovství světa MX3. Jak jsem titul oslavil? Po závodě jsme s mechaniky a kamarády jenom dopili vítězné „šampáňo“. Na pořádnou oslavu to vidím spíš po družstvech v Kaplici, tam to bývá pokaždé velké! Závod DRUŽSTEV pojedu v týmu s Petry Michalcem a Masaříkem a určitě to bude zajímavé a kvalitní klání. Kaplice jako trať mi sice moc nesedí, ale budu se snažit dokázat, že mistrem republiky nejsem nadarmo.

Po Kaplici chci už jenom odpočívat, ale kámoši z Prostějova mne už pár let lanaří ke startu v soutěži, kterou pořádají pokaždé v závěru sezóny. Takže ještě uvidím...Na rok 2009 se budu připravovat opět v UFO racing teamu, jsem tam naprosto spokojený a v Česku určitě není lepšího týmu.

Třída VETERÁN - Roman HEINRICH (CZ, M.C.F. cz TM RACING, TM)
„Rozhodující závod v Kramolíně byl pro mne i můj doprovod hodně velký nervák. Zejména ta druhá jízda. Spočítali jsme si před ní, že mohu dojet nejhůř šestý. Ale snad jsme tím přivolali můj pád po startu. No upřímně řečeno, když moderátor v cíli hlásil, že šesté místo mi nestačí, myslel jsem, že jsme to špatně spočítali a hezký pocit to nebyl. Nakonec však všechno dobře dopadlo... Druhou jízdu jsem chtěl jet takticky, nezávodit, prostě dojet do pátého místa.

Že to však dopadne takhle, jsem určitě neplánoval. Ale teď jsem hrozně šťastný, je to můj druhý mistrovský titul v životě. Člověk celý rok dře, trénuje, jezdí po závodech a když je potom všechno korunováno takovým úspěchem, je to fantastické. Mým největším soupeřem v letošním šampionátu byl jednoznačně Petr Kovář. Jel stejně jako já celý seriál a v závěru se rozhodovalo mezi mnou a jím. Bylo to opravdu těžké a vyrovnané, cenil jsem si každého vítězství, zvlášť při finále v Kramolíně, kdy se při naší rovnosti bodů první místa sčítala. Letos to vyšlo mně, příští rok třeba Petrovi. Tímto bych chtěl pozdravit všechny svoje spoluzávodníky a přeji si, abychom se v příští sezóně zase všichni sešli ve zdraví a společně si opět hezky zazávodili.

Těm, kterým to letos nevyšlo kvůli zranění přeji, ať se brzy uzdraví, abychom se střetli v mezinárodním mistrovství České republiky 2009...A oslavy mého titulu? Byly samozřejmě bouřlivé, s kamarády i s rodinou. Znovu děkuji všem, kteří mi vítězství přáli, celý rok mi fandili a drželi pěsti. Jezdili se dívat na závody a měli spolu se mnou radost z každého dílčího úspěchu. Na svoji motorku TM jsem se mohl opravdu spolehnout, po celou sezónu jsem s ní neměl jediný problém.

Chci také poděkovat sponzorské firmě MCF TM Racing za skvělou letošní podporu. Na mém výsledku má tato firma, jmenovitě pan Alessandro Ferrari, obrovský podíl. Teď ještě v závěru sezóny dojezdím poslední závody v našem krajském přeboru a nějaké volné závody. Určitě se chci vozit do okamžiku, kdy to počasí dovolí. I v roce 2009 hodlám zůstat členem týmu MFC TM Racing a znovu sedlat italský motocykl TM“.

VYHLÁŠENÍ VÝSLEDKŮ ZÁVODU DRUŽSTEV + TŘÍDY 80 ccm A VYHLÁŠENÍ VÝSLEDKŮ seriálu „PROFI AUTO IVECO CUP“
KULTURNÍ DŮM KAPLICE - SOBOTA 18.10. od 19.00 h.


CELKOVÉ VÝSLEDKY PROFI AUTO IVECO CUPU 2008 - MEZINÁRODNÍHO MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY JEDNOTLIVCŮ
Třída MX2
1.Martin KOHÚT (Slovensko, LR COSMETIC-ADOS RACING TEAM, KTM) 217, 2.David ČADEK (SKMP KTM SETTE, KTM) 157, 3.Milan ŠPIČÁK (LR COSMETIC-ADOS RACING TEAM, Honda) 150, 4.David KOSMÁK (TEAM MAX 2,Yamaha) 114, 5.Marek SUKUP (MX-SHOP RACING TEAM, KTM) 113, 6.Pavel KEJMAR (SMS motokrosu Praha, Suzuki) 92, 7.Petr MICHALEC (UFO RACING TEAM, Honda) 91, 8.Tomáš DOKOUPIL (EMOS KAWASAKI RACING TEAM, Yamaha) 74, 9.Michal GREGOR (MOTO TEAM EXCEL, Kawasaki) 71, 10.Patrik LIŠKA (SMS motokrosu Nepomuk, Yamaha) 71.
Celkem bodovalo 49 jezdců z ČR, Slovenska, Maďarska, Německa, Rakouska a Španělska.

Třída Open
1.Martin ŽERAVA (UFO RACING TEAM, Honda) 256, 2.Jiří ČEPELÁK (YAMAHA PROFIAUTO CZ TEAM, Yamaha) 248, 3.Petr BARTOŠ (ORION LITOMYŠL-AUTO JAROV, Honda) 237, 4.Petr MASAŘÍK (HIPOZ, Honda) 199, 5.Martin MICHEK (LR COSMETIC-ADOS RACING TEAM, Honda/TM) 197, 6.Michal KADLEČEK (TEAM HARNESS MX, Suzuki/Honda) 141, 7.Petr STLOUKAL (TEAM MAX 2, Yamaha) 130, 8.Vítězslav MAREK (CERMEN RACING TEAM, KTM) 110, 9.František MÁCA (TEAM MAX 2, Kawasaki) 104, 10.Zdeněk KOSTELECKÝ (REMATE RACING TEAM PARDUBICE, Yamaha) 98.
Celkem bodovalo 43 jezdců z České republiky, Slovenska, Maďarska, Německa a Portugalska.
Třída Veterán
1.Roman HEINRICH (M.F.C. cz-TM-RACING, TM) 274, 2.Petr KOVÁŘ (ORION RACING TEAM LITOMYŠL, Honda) 274, 3.Milan HEŘMAN (MOTO TEAM EXCEL, Honda) 184, 4.Zdeněk ŠPAČEK (UFO RACING TEAM, Honda) 179, 5.Miroslav ŠTAUD (TEAM MAX 2, Yamaha) 175, 6.Jaroslav POTŮČEK (SMS motokrosu Nepomuk, KTM) 149, 7.Bronislav KRČ (SVĚTNICKÝ MOTORSPORT, Honda) 143, 8.Petr KOZÁK (SMS motokrosu Chomutov, Honda), 114, 9.Zdeněk VELKÝ (YOKO CZ RACING TEAM, Honda) 112, 10.Radek CAPKA (SMS motokrosu Opava, Honda) 112.
Celkem bodovalo 50 jezdců z České republiky, Polska a Slovinska.
PAP OIL-VALSTEEL SENIOR, jezdci nad 50 let
1.Jaroslav POTŮČEK (SMS motokrosu Nepomuk, KTM) 274, 2.Petr KOZÁK (SMS motokrosu Chomutov, Honda) 248, 3.Vladimír AMPAPA (SMS motokrosu Kaplice, Honda) 193, 4.Zdeněk VELKÝ (YOKO CZ RACING TEAM, Honda) 191, 5.Jan ROZIŇÁK (SMS motokrosu Praha, Suzuki) 179, 6.Bohdan RŮŽIČKA (REMATE RACING TEAM PARDUBICE, Yamaha) 160, 7.Jiří ČMEJLA (SMS motokrosu Chomutov, Yamaha) 105, 8.Alois PETROVSKÝ (SMS motokrosu Opava, Honda) 81, 9.Libor KLIMEK (MAX TRADE MOTOCROSS TEAM, Yamaha) 80, 10.Milan KRUML (SMS motokrosu Nepomuk, Honda) 80.
Celkem bodovalo 26 jezdců z České republiky a Rakouska.

 


Časový harmonogram závodu družstev Kaplici
Pátek 17.10.2008
17.00 - 21.00 Administrativní a technická přejímka družstev a třídy 80 ccm
Sobota 18.10.2008
07.00 - 07.45 Administrativní a technická přejímka družstev a třídy 80 ccm
08.00 - 10.40 Volný trénink družstev
10.45 - 11.00 Volný trénink třídy 80 ccm
11.20 - 12.55 Kvalifikační závody družstev
13.00 - 13.20 Kvalifikační trénink třídy 80 ccm
13.30 - 14.00 Slavnostní zahájení s představením jezdců
14.10 - 14.45 1. jízda družstev (třídy MX2 + Open), 30 min. + 2 kola
14.55 - 15.15 1. jízda třídy 80 ccm, 15 min. + 2 kola
15.30 - 16.05 2. jízda družstev (třídy MX2 + MX1/250 ccm), 30 min. + 2 kola
16.15 - 16.35 2. jízda třídy 80 ccm
16.45 - 17.20 3. jízda družstev (třídy MX1/250 ccm + Open), 30 min. + 2 kola
Od 19.00 Vyhlášení vítězů s hudbou a tancem (Kulturní dům Kaplice)

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Kramolínské skákání a létání, foto Jirka Mls

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose