www.car.cz
 

FIA GT Zolder: Ještě není rozhodnuto!
     21.10.2008 17:29 - Vladimír Rožánek


Bertolini s Bartelsem opět dokázali zvítězit v klasifikaci GT1 na okruhu v Zolderu. Maserati MC12 tak získalo pro letošek titul v týmech. Ovšem úspěšná dvojice ze Zolderu má skvěle nakročeno i v klasifikaci jezdců. Ovšem ještě by je při troše štěstí mohli předstihnout Hezemans s Gollinem na Chevroletu Corvette Z06. Obsadili sice druhé místo, ovšem Bertolini s Bartelsem získali hned 20 bodů z vytrvalostního Spa a ty se jim teď hodí.  Náskok osmi bodů by mohl stačit, no uvidíme v argentinském San Luis, kde se jede závod FIA GT vůbec poprvé, a tak nikdo nemůže spoléhat na znalost trati. Malou výhodu bude mít snad jen domácí Ferrari 550 Maranello, ovšem devatenáctým místem, které zajeli v Zolderu nikoho na kolena nesrazí. Třetí místo si ze Zolderu odváží Aston Martin ze stáje Jet Alliance, který pilotovala dvojice Wendlinger-Sharp. Druhý stájový vůz rozbil Jirka Janák v Nogaru. Bramborová medaile zbyla na Gigawawe Motorsport s posádkou Simonsen-Peter, tedy Dán a Rakušan s dalším strojem Aston Martin DBR9. Franchi a Vosse skončili v domácím prostředí se Sallenem S7-R až na sedmém místě.

Klasifikaci GT2 už mají v kapse Fin Vilander a Ital Bruni s Ferrari 430. Potvrdili to i v Zolderu, kde s přehledem porazili i další plejádu vozů Ferrari a Porsche jim tentokrát také spíše koukalo do výfukového potrubí. Druzí skončili Italové Malucelli a Ruberti s Ferrari 430 a třetí místo odvezl Fin Paltalla s Rakušanem Liebem na voze Porsche 997 GT3 RS.

Enge s Mückem, kteří zajíždějí ještě nehomologovaný Aston Martin Vantage V8 do kategorie GT2, skončili celkově šestnáctí a porazili i druhou posádku z G2, kde zatím mohou startovat. Celkem startovalo 24 vozů.

Výsledky FIA GT Zolder:

Bertolini/Bartels – Maserati MC12 GT1

Hezemans/Gollin – Corvette Z06 GT1

Wendlinger/Sharp – Aston Martin DBR9 GT1

Simonsen/Peter – Aston Martin DBR9 GT1

Fässler/Deletraz – Corvette Z06 GT1

Negrao/Ramos – Maserati MC12 GT1

Franchi/Vosse – Sallen S7-R GT1

Bobbi/Lamy – Maserati MC12 GT1

Bruni/Vilander – Ferrari 430 GT2

Malucelli/Ruberti – Ferrari 430 GT2

 

Vláďa Rožánek, foto ©DDPI

 


 
 
Fotogalerie:   MM racing, FIA GT3 v Nogaru, foto týmu Karel Kubeš

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose