www.car.cz
 

Odprodej firemních vozidel poskytovateli operativního leasingu a jejich následný zpětný pronájem
     22.10.2008 10:18 - tisková zpráva


LEASEPLAN REAGUJE NA NEDOSTATEK LIKVIDITY MEZI FIRMAMI: MÁME K DISPOZICI FINANČNÍ ZDROJE NA ODKUP FIREMNÍCH FLOTIL

 

(Praha, 21. října 2008)V Česku přibývá firem, kterým současná situace na finančních trzích způsobila potíže spojené s nedostatkem hotovosti. LeasePlan takovýmto společnostem aktuálně nabízí odkup jejich firemního autoparku a jeho následný zpětný pronájem. Firma tak získá potřebné finanční zdroje pro další fungování svých obchodních aktivit  a firemní automobily jí přitom zůstanou k užívání.

 

„V našem finančním plánu máme dostatek finančních zdrojů  na odkupy existujících firemních flotil. Očekáváme nárůst tohoto typu operací o desítky procent,“ říká generální ředitel LeasePlanu Martin Mitterwald. Odprodej firemních vozidel poskytovateli operativního leasingu a jejich následný zpětný pronájem s veškerým servisem je služba, kterou za normálních okolností využívají především největší společnosti, v jejichž objemu může hodnota autoparku představovat podstatnou částku.

 

„V nynější situaci, kdy se výrazně zhoršuje přístup podniků k úvěrům, ovšem mohou mít zájem i malé a střední podniky. Díky našim službám navíc v průměru ušetří zhruba 20% nákladů na provoz firemních automobilů,“ dodává Mitterwald.

 

Standardně je vozový park LeasePlanem odkupován za účetní hodnotu jednotlivých vozidel. Například firma, která vlastní deset  tříletých Octavií, získá odprodejem LeasePlanu kolem 2 milionů Kč na účet. To představuje hodnotu až dvou let následného pronájmu včetně veškerých služeb spojených s fungováním vozidel - od údržby až po případné poskytnutí náhradního vozidla.

 

Program odkupu vozidel se zpětným pronájmem se týká vozidel do stáří 3-4 roky a do nájezdu zhruba 130.000km. U starších vozidel s vysokými nájezdy se LeasePlan může postarat i o jejich aukční prodej, pokud bude pro klienta výhodnější.

 

 

 

Další informace podá Jan Šimral, Madison PA, e-mail: simral@madisonpa.cz, tel.: +420 251 091 214, mobil: +420 773 936 457

 

 

Operativní leasing - Na rozdíl od všech ostatních forem pořizování vozidel není cílem operativního leasingu přechod automobilu do majetku klienta. Zákazník si v rámci operativního leasingu vůz pronajímá na předem sjednanou dobu, v jejímž průběhu využívá rozmanitých služeb leasingové společnosti.

Jedním z kladů operativního leasingu je nulová potřeba finančních zdrojů na pořízení vozidel. OL je nabízen bez akontace, klient hradí v průběhu leasingu pouze skutečnou amortizaci (opotřebení vozu - plně odpovídající najetým kilometrům a době pronájmu), tzn. rozdíl mezi pořizovací hodnotou a tržní zůstatkovou cenou.

Zůstatková hodnota odpovídá smluvené době pronájmu. Dnes je OL standardně nabízen od 12 do 60 měsíců a do celkového nájezdu kolem 180 tisíc km.

 

 

O LeasePlan ČR, s.r.o.

 

LeasePlan je evropským lídrem operativního leasingu automobilů a celosvětově patří k největším firmám poskytujícím automobilové služby. Každou minutu nakoupí pro své klienty v průměru dvě vozidla. Je zastoupen ve 30 zemích. V roce 1995 přivedl operativní leasing do České republiky a stal se jedničkou tuzemského trhu. Dnes zde spravuje vozový park téměř tisícovce klientů a v jeho flotile je přes 20 tisíc vozidel. Bližší informace o společnosti LeasePlan viz http://www.leaseplan.cz/.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   9 hodin Le Most, foto Miloš Jenčík

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose