www.car.cz
 

Stříbrné AUDI DTM týmu BRT nakonec se stříbrným věncem z Epilogu
     26.10.2008 15:03 - tisková zpráva


BRT V EPILOGU I V ŠAMPIONÁTU CELKOVĚ STŘÍBRNÝ

Bohemia Racing Team při finálovém podniku letošního okruhového mistrovství dokázal nakonec ukořistit celkově druhé místo a velice výrazně tak zasáhl do dramatického průběhu Epilogu 2008. Milan Maděryč, Thed Björk, Tomáš Kostka a Jiří Janák museli čelit nejrůznějším nástrahám v podobě proměnlivého počasí, hustého provozu na trati, kde se pohybovalo skoro sedmdesát aut, ale i defektům a jiným technickým problémům. O stříbrné příčce se nakonec rozhodlo jen několik minut před koncem šestihodinovky.

Závod rozjížděl Kostka a hned po startu se díky dobré volbě obutí držel na samém čele. Jenže po třičtvrtěhodině musel do boxů s defektem pneumatiky a se ztrátou dvou kol se propadl na třetí místo. Šestihodinovka byla plná incidentů a karambolů a když se na dlouhém úseku trati objevil olej, vyslalo ředitelství do hry raději Safety Car. Ten vodil dlouhé pole vozů skoro půl hodiny, dokud traťoví komisaři neuvedli povrch do patřičného stavu. Best Replica Watches

Znamenalo to, že soupeři ztratili značnou část náskoku. Po Kostkovi se volantu ujal Thed Björk a podařilo se mu opět ukrojit několik desítek sekund. Pak už ale dobíhaly poslední minuty úvodní tříhodinovky, tolik důležité pro celkový výsledek šampionátu. AUDI A4 DTM v barvách BRT však bylo stále na třetí pozici a to také znamenalo, že Tomáš Kostka se musel rozloučit s titulem celkového okruhového mistra Divize 4 cestovních vozů.

Neúprosná matematika vynesla do čela mistrovství expilota F1 Tomáše Engeho, který Kostku překonal o pouhé dva body. „Necítím se nějak zvlášť zklamaný, ale je jasné, že mě to netěší. Udělal jsem pro vítězství opravdu všechno, pracoval jsem na kondičce, soustředil jsem se na maximum. Ten defekt pravděpodobně rozhodl. Je to smůla. Na druhou stranu jsem rád za mistrovský titul ve sprintech, tam jsem jel skutečně sám za sebe a vyšlo to,“ nechal se slyšet jezdec.

Za volantem kevlarového speciálu se jezdci dál střídali s železnou pravidelností přesně podle předem připravené strategie. Po Milanu Maděryčovi převzal řízení Jirka Janák a znovu ukrajoval sekundy náskoku. V boxech všem zatrnulo, když neplánovaně přijel k zastávce v povlávající částí přední kapoty. Mechanici ji ale bleskově vyměnili a Janák se vrátil na trať. „Jsem hrozně vděčný za tu možnost opět se svézt se speciálem z DTM. Je to skvělé auto.

Letos to bylo hodně náročné a nebezpečné kvůli provozu. V každém kole jsem musel předjíždět hned několik aut a bylo to chvílemi docela nebezpečné. Bohužel se nám nepovedlo zopakovat loňský výkon, kdy jsme Epilog vyhráli. Ale musím říct, že jsem si to užil,“ přiznal se Jirka.

Při posledním střídání se za volant vrátil Thed Björk a dařilo se mu postupně stáhnout ztrátu už jen na jedno kolo. BRT stále držel třetí příčku,replica watches ale jen několik minut před samým koncem zasáhla štěstěna a do té doby druhý konkurenční mercedes skončil v boxech se technickou závadou.

„Po vší té smůle máme alespoň stříbrnou příčku absolutně,“ pochvaloval si manažer Petr Najman. „Byl to opravdu hodně dramatický podnik a celkem čtyři defekty gum z jedné várky, to o něčem svědčí. Budeme to samozřejmě řešit. Defekt gumy včera rozhodl i o tom, že naše auto číslo jedna, které mělo jet na vítězství, skončilo ve šrotu. Nedá se říci, že bychom byli zcela zklamaní, ale nedosáhli jsme úplně tam, kam jsme původně mířili.

Náročnou sezónu každopádně končíme velice slušným výsledkem, v neoficiálním pořadí šampionátu je Kostka těsně druhý a Maděryč sedmý. Ve vytrvalostních závodech jsou Tomáš s Milanem druzí a máme mistrovský titul ve sprintech. Nasbírali jsme spoustu nových zkušeností a už teď přemýšlíme o příští sezóně, ve které se chceme posunout zase o kus dál,“ řekl Najman. Jeho slova potvrdil i inženýr Thomas Kuster, který je k týmu delegován továrním oddělením Audi Sport.

„Kluci podali fantastický výkon a musím vyzdvihnout speciálně Tomáše Kostku, který velice cílevědomě pracoval celou sezónu. Dnes předváděl neuvěřitelné kousky, když si dokázal třeba během deseti kol vybudovat čtvrt minuty náskok před soupeři. Že pak zaúřadovala smůla, je jiná věc. Celý tým odvedl skvělou práci a je velkou radostí s ním pracovat. Vyloženě se už těším na další sezónu,“ dodal Kuster.


Více informací a aktuální fotografie naleznete v průběhu celé sezóny na: www.brt.cz.  

Kontakt: Petr Najman, BRT a.s., tel: 603 888 863, najman@brt.cz

 

PR



 
 
Fotogalerie:   Würth Partr Rally Vsetín 2008 , foto Pavel a Tonda Malí

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose