www.car.cz
 

Hladík a Duda na Epilogu opět suverénně vyhráli dvoulitry
     28.10.2008 22:22 - tisková zpráva


Zcela suverénním vítězstvím ve třídě do 2000 ccm v šestihodinovém vytrvalostním závodě Epilog na Masarykově okruhu potvrdili brněnští automobiloví jezdci Vladimír Hladík a Zdeněk Duda s vozem Renault Clio velice úspěšnou letošní sezonu. Z šesti startů pětkrát jezdci stáje TechFuture vyhráli a brněnským výsledkem jen upevnili zisk titulu letošních mistrů republiky.

Týmový úspěch rozšířila posádka druhého Renaultu Clio Jiří Pecina a Patrik Hes, která skončila v tříhodinovém závodě na bronzovém stupínku. V domácím šampionátu týmů obsadila stáj TechFuture v absolutním pořadí třetí místo.

Cestu k vítězství v Epilogu ale neměli Hladík s Dudou až tak snadnou. Duda závod rozjížděl, na navlhlé trati zvolil mokré pneumatiky. Hned v první zatáčce po startu jej jeden ze soupeřů trefil tak nešťastně, že skončil v kačírku. "Jen jsem se zapřel za volant a čekal, jak nedobrovolný výlet mimo trať dopadne," uvedl po závodě Duda, jemuž se honily v tomto okamžiku v hlavě i obavy, zda dlouhý závod neskončil tak nečekaně brzy.

Naštěstí urazil pouze difuzor, který museli mechanici při první zastávce v boxech utrhnout. Ovšem než se Duda vymotal z kačírku, bylo celé závodní pole pryč. Postupně sice předjížděl jednoho soupeře za druhým a doháněl ztrátu.

"Volba mokrých pneumatik na začátek závodu nebyla šťastná," přiznal Vladimír Hladík. Po čtvrtém kole totiž začala trať osychat a na špatném obutí brněnská posádka nestačila svému největšímu soupeři, kterým byla v jejich třídě do 2000 ccm italská posádka na voze Alfa Romeo, jež dala přednost suchému obutí.

Do první zastávky v depu po půlhodině závodu odstup narostl. "Vyhodnotili jsme situaci a před vítězstvím mistrovství republiky, který se počítal z průběžného pořadí po třech hodinách jsme dali přednost útoku na prvenství v šestihodinovém Epilogu," uvedl Vladimír Hladík, který vystřídal podle předem připraveného scénáře Dudu po půldruhé hodině. Hladík náskok na italskou posádku stahoval až na pouhých 6,6 sekundy.

"Chybělo mi ještě jedno kolo k tomu, abych je předjel a vyhráli jsme i tříhodinovku," dodal Hladík, jenž se také hned na začátku druhé poloviny šestihodinového závodu posunul na první místo.

Italové postupně ztráceli dech a bezchybně jedoucí brněnská posádka postupně zvyšovala náskok, který činil v cíli plných sedm kol. "Závěr jsme si už vychutnávali. Také proto, že konkurence měla značné problémy. Trošku nás sice trápily brzdy, ale v tak dlouhém závodě se vždy něco najde.

Vítězství v Epilogu oba považujeme za nejlepší letošní výsledek, který jen podtrhl výbornou celou sezonu," tvrdí Hladík. Škoda jen, že druhá posádka týmu TechFuture Pecina, Hes musela ve druhé polovině předčasně odstoupit a skončila až na 13. místě.



Výsledky - třída do 2000 ccm.

Epilog - šestihodinovka: 1. Hladík, Duda (Renault Clio RS) 143 okruhů, 6:02:09,483 (prům. rychlost 128,005 km/hod.), 2. Matěj, Pešková (SR/Renault Clio) -7 kol, 3. Foukal, Foukal jun., Michal (Honda S 2000) -8 kol,... 13. Hes, Pecina (Renault Clio) -41 kol

Tříhodinovka mistrovství ČR: 1. Scarpaccio, Ghizzi, Gressoni (It./Alfa Romeo 147) 70 okruhů, 3:03:08,384 (prům. rychlost 123,909 km/hod.), 2. Hladík, Duda -6m642, 3. Hes Pecina -3 kola.

Konečné pořadí mistrovství ČR: 1. Hladík, Duda 45 bodů, 3. Hordossy, Barčák (Ford Fiesta) 27.

JiPo

PR

 


 
 
Fotogalerie:   Epilog 2008 a jeho zákulisí objektivem R. Holuba

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose