www.car.cz
 

Baja Portalegre 2008 v Portugalsku po třech dnech
     4.11.2008 00:39 - tisková zpráva


Baja Portalegre - den třetí - hlavní závod

BAJA PORTALEGRE den třetí

Časný ranní start do 143 km RZ se nám povedl, prvních 20 km bylo paradních, vše fungovalo. Až do třetího průjezdu hlubší vodou. Najednou začal motor vynechávat, ztrácel výkon. Pravděpodobně se dostala voda ke svíčkám. Občas se sice chytl, ale začala nám jízda hrůzy. Navíc se přehřál vypínač ofukovaní čelního skla, které se začínalo mlžit. Ke slovu tak přišla „osvědčená klasická“ metoda: Setři stěrkou a jeď! Voda byla doslova všude. Po některých rychlých průjezdech korytem řeky se nám voda dostávala dovnitř i přes horní nasávač vzduchu.

Voda na cestě, voda na skle, voda zezhora a voda v motoru. (a to nás ani nesponzoruje Dobrá voda) Podařilo se nám dojet do cíle, ale až na 10 místě (vzhledem k okolnostem vlastně skvělé umístění).

Po příjezdu do servisní zóny byl náš šéfmechanik Petr Zábranský již s problémem seznámen, neboť mu různí přihlížející na trati hlásili „ divný zvuk motoru“...
Na servis bylo pouze 40 min. a tak se zapojili úplně všichni... stihli jsme to tak tak.
Po přeskupení začínala další část a to 253 km !!!

A to byla paráda. Motor běžel jako hodinky, ventilátor ofukoval a Mirek jel skvěle.
Bohužel zhruba na 100 km se opět hrozivě změnil zvuk motoru ! A to bylo před námi dalších 150 km! Chvílemi se ale motor chytal, tak jsme mazali dál.

Nakonec jsme spolehlivě dojeli se skvělým výsledkem : 6. místo
Celkově jsme se tak dostali na 7. místo průběžného pořadí.
Rychle jsme ještě poskytli rozhovor pro Portugalskou TV a 3 hodinový servis snad odstranil všechny problémy. Strakar již stojí v uzavřeném parkovišti.

Zítra máme ještě malou šanci, ale na prvního Stephane Peterhasela ztrácíme více jak 24 min. takže první pozice jsou zřejmě v nedohlednu a tak nový Lancer již v zrcátku asi neuvidíme.

Byl to náročný den, celé startovní pole se smrsklo na pouhých 33 vozů. Ostatní posádky pro poruchy a nehody odstoupily.

Tak zítra od rána na nás prosím zase myslete.

Za Offroadsport team
Jarka Maierová


 
 
Fotogalerie:   Erzetka Tetín-Koněprusy 2008. foto Pavel Douša

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose