www.car.cz
 

Nejzásadnější změnou letošní Prahy bude nově zařazená páteční etapa
     10.11.2008 23:19 - Pavel Jelínek


XIV. TIPCARS PRAŽSKÝ RALLYSPRINT.V pátek i v sobotu

Tradiční již XIV. TIPCARS PRAŽSKÝ RALLYSPRINT se pojede za necelý měsíc. Nejzásadnější změnou bude nově zařazená páteční etapa, takže akce bude poprvé dvoudenní. I když na pátek bude připravena jediná erzeta. Bude ovšem stát za to.
  
Pojede se tradičně na Mikuláše, ale tentokrát nejen v sobotu, jako v minulosti. Atraktivní novinkou, plánovanou již vloni, avšak nakonec z ní ještě sešlo, bude páteční podvečerní speciálka přímo na stadiónu na Strahově.
 
Naprostou novinkou je letos navíc prodej vstupenek přes internet, konkrétně přes oficiální stránky akce www.prazskyrallysprint.cz. Ale vstupenky se budou prodávat i na místě těsně před akcí. „Vstupenky budou číslované a na konkrétní sedadla. Proto je jistě dobré si je zakoupit dopředu a tím si zajistit lepší místo ke sledování speciálky,“ poznamenává ředitel soutěže Petr Mihule.
 
Lístek na oba dny bude platit na stejné místo na tribuně Strahovského stadionu v pátek i v sobotu. Navíc budou všechny vstupenky slosovatelné a to o vůz SUBARU IMPREZA 2.0 R SPORT, které bude výherci zapůjčeno k tříletému užívání. Značka Subaru je totiž také letos jedním z hlavních partnerů celé akce, která je tradičním a dnes již neodmyslitelným vrcholem tuzemské sezóny. Tím generálním je ale opět TipCars, který je i v názvu akce.
 
A pokud již padla zmínka o tom, že se na Strahově pojede nejen úvodní zkouška, můžeme ještě upřesnit další letošní novinku. Na nově vybudované speciální trati se pojede také v sobotu na závěr celého programu. V obou případech se bude jednat o atraktivní paralelní slalom vždy dvou posádek, či ještě přesněji o jejich stíhací závod !
 
Páteční start je naplánován na 16,27 hodin, v sobotu se startuje již v 7,20 hod. Proti minulosti bude pozměněn i tradiční sled rychlostních zkoušek v lokalitě Řeporyje – Cementárna, kde se tentokrát pojede jen v jednom směru a ne postupně v obou, jak bylo dosud zvykem. Celkově posádky čeká 41,47 ostrých kilometrů.
 
Dvakrát se pojede klasická erzeta za Prahou u cementárny, dvakrát se pojede oblíbený okruh kolem Strahova a dvakrát na úvod a na úplný konec se pojede paralelní speciálka přímo na Strahově – na zdejším stadionu, ale po zde jen pro tuto akci speciálně položených betonových kostkách, zámkové dlažbě.
 

Měsíc před startem je potvrzena účast nejméně čtyř speciálů třídy WRC, které už na erzetách vídáme stále méně, a ze zahraničních jezdců plánuje start třeba Polák ve slovenských službách Grzegorz Grzyb s vozem Fiat Grande Punto S2000, Chybět nebude ani rychlý Slovák Jožo Béreš. Již nyní můžeme prozradit i lákavá jména nejlepších českých jezdců: Roman Kresta, Václav Pech, Emil Triner, Pavel Valoušek, Josef Peták a další.

Program akce: 

5.12.2008 08:00-11:00 hod. Administrativní přejímka-ČMFS Strahov  
5.12.2008 09:00-12:00 hod. Technická přejímka-NH Car Strahov servis 
 
5.12.2008 16:27 hod. Start 1.etapy - 1.sekce 
6.12.2008 07:20 hod. Start 1.etapy - 2.sekce 
6.12.2008 15:40 hod. Cíl rally - Strahov 
 
 
Cena vstupenek pro 1 den - TRIBUNA KRYTÁ 300 kč, TRIBUNA NEKRYTÁ 200 kč
Cena vstupenek pro 2 dny - TRIBUNA KRYTÁ 355 kč, TRIBUNA NEKRYTÁ 255 kč
Děti do 15 let 100 Kč
Děti do 140cm bez nároku na sedačku 0 Kč (tedy zdarma)
Ceny jsou včetně DPH .
 
Vstupenky umožní přístup do všech diváckých míst na 14. TipCars Pražský rallysprint, včetně servisu.Držitelé průkazů ZTP mají vstupné na divácká místa zdarma.
 
 
 
 
 
Oficiální stránky akce : www.prazskyrallysprint.cz
Tisková informace XIV. TIPCARS PRAŽSKÝ RALLYSPRINT 2008 02
 
 
Pavel Jelínek, media servis
TV MotorTip
732 223456
 
8. listopadu 2008

 
 
Fotogalerie:   Global Assistance Setkání mistrů 2008 - foto Václav Dufek

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose