www.car.cz
 

Dakar 2009 - závodní stroje se již pohupují na vlnách Atlantiku
     3.12.2008 16:41 - tisková zpráva


Směr novodobý Dakar 2009 !

Už plavou !

Ve chvílích, kdy čtete tento příspěvek se snad ( s největší pravděpodobností) pohupují naše závodní auta a motorky někde západně od Francie na vlnách Atlantiku. Je to velice úlevný pocit i když zrnka neklidu jsou stále přítomna v našich myslích.

„ Je tam všechno, co budeme v Americe potřebovat? Najdeme ty citlivé soutěžní stroje za pět neděl v přístavu Delta Dock ve stejném stavu v jakém jsme je opustili? Nestane se něco při nalodění a vylodění, když u toho nejsme? A co baterie? A tlak vzduchu v pneumatikách? A co elektronika v agresivním mořském prostředí?“

To všechno se ukáže až 30. prosince a jedinou naší útěchou je fakt, že kromě několika málo amerických účastníků jsou na tom všichni stejně.Vlastně je to už takový technicko-logistický začátek závodu. Kdo bude na startu 3. ledna na Plaza Republica v perfektní kondici má už hodně najeto na ty, kteří provozují tzv. „vývoj za pochodu“.

Je to sice pozoruhodné, ale i při takové světové akci jakou je Dakar se najde dost dobrodruhů řešících zásadní problémy až v prvních etapách. Štěstí přeje připraveným a já doufám, že my mezi ně patříme. Absolutní jistotu, ale nemá nikdo.

J.Kalina

www.martinmacik.cz


 
 
Fotogalerie:   Tým OFFROAD CENTRUM na přejímkách Dakaru 2009, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose