www.car.cz
 

David Vršecký a Buggyra světovým rekordmanem !!! Přes 171 km/h na kilometr!
     3.12.2008 20:36 - tisková zpráva


První jízda na výbornou!

Těsně po poledni absolvoval David Vršecký první jízdu svého pokusu o překonání světového rychlostního rekordu v jízdě závodním tahačem na pevný kilometr. A úřadující evropský šampión může být se svým výkonem navýsost spokojený!

V první ze dvou jízd totiž David dosáhl vynikajícího průměru 166,527 km/h. Podstatně tak vylepšil maximum dosavadního držitele nejrychlejšího světového času, neboť Švéd Boie Ovebrink při první jízdě svého rekordního pokusu nepřekonal hranici 160 km/h. "Jsem hodně spokojený. Motoru jsem věřil, příjemným překvapení pro mě byly pneumatiky.

Základ úspěchu spočíval v dobře zvládnutém startu, který se obešel bez sebemenšího "hrabání," řekl David bezprostředně po dojezdu. "Položil jsem solidní základ, rozhodne ale druhá jízda. Pojedu pochopitelně naplno. Ono jinak to ani nejde."

Druhý pokus musí roudnický trucker zvládnout do 60 minut. "Vyhodnotíme data, mechanici provedou nezbytnou údržbu a jdeme na start. Zatím si počínáme nad očekávání dobře, na ovace je ale brzo," potvrdil technický ředitel týmu Mario Kress.

Vršecký světovým rekordmanem!

Dvacet minut po prvním pokusu usedl David Vršecký opět do kabiny svého závodního speciálu, aby vyrazil k rozhodující druhé "zpáteční" jízdě. Po jejím konci bylo jasné, že České republika má dalšího světového rekordmana!

Mistr Evropy po první jízdě odmítl taktizování a svůj slib stoprocentně dodržel. Po ujetí kilometru totiž mohli časoměřiči konstatovat neskutečný rychlostní průměr 173,093 km/h. Hodnota nového světového rekordu tak činí 169,811 km/h. "Jsem pochopitelně spokojený i když vždycky může být lépe," řekl novopečený světový rekordman po dojezdu. "Celý tým si věřil, rekord patří všem našim obchodním partnerům, ale v první řadě mechanikům a závodním inženýrům."

Maximalistu Vršeckého však poněkud dráždí hodnota nejlepšího světového výkonu. "Pokud vím, mám několik minut času na třetí jízdu. Rád bych to ještě zkusil. Průměr přes 170 km/h vypadá opticky přece jen lépe."

Hranice 170 km/h překonána!

Jak jsme již informovali, přestože David Vršecký překonal dnes po poledni světový rychlostní rekord v jízdě závodním tahačem na pevný kilometr, průběžný výsledek 169,811 km/h jako součet obou jízd Davida "opticky" neuspokojil, proto v časovém limitu 60 minut zvažoval další pokus. K tomu však nakonec nedošlo.

Podle pravidel je totiž nezbytné provést před podepsáním závěrečného protokolu finální propočty. A jak se ukázalo, utnout se nemusí pouze mistr tesař, ale i oficiální časoměřiči. Oficiálně potvrzená hodnota nového světového rychlostního rekordu v jízdě závodním tahačem tak činí 171, 878 km/h!

Davida Vršeckého tato informace zastihla v okamžiku, kdy se po zahřívacím pokusu rozhodl atakovat svůj vlastní světový rekord. "Skutečně?! Tak to mám radost. Chtěl jsem to ještě jednou zkusit, ale obával jsem se stavu pneumatik a jejich výměna nebyla z časových důvodů možná. Mám z dnešního dne velmi dobrý pocit a ještě jednou bych chtěl poděkovat všem, kteří se na rekordu menší či větší mírou podíleli," řekl David těsně před svým odjezdem z letiště.

 

Buggyra

oficiální stránky týmu : www.buggyra.com


 
 
Fotogalerie:   Speciál Buggyra 2008 připraven na rekord ! , foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose