www.car.cz
 

Tomáš Enge vyzkoušel rekordní Buggyru !!
     4.12.2008 23:47 - tisková zpráva


Rekord: Tomáš Enge v rámci světového rekordu okusil tahač Buggyra

Zbývají na světě ještě vůbec nějaké závodní automobily, které nepoznal Tomáš Enge? Něco se najde, nicméně po premiéře za volantem tahače už „toho“ moc nezbývá. Tomáš přijal pozvánku stáje Buggyra k návštěvě týmového pokusu o světový rekord, přičemž dostal také příležitost mocný stroj otestovat. Pilot BPA sport marketing, a.s., si novou zkušenost nemohl vynachválit a těší se na případné další jízdy.

Ač nachlazen, den strávený na letišti v Panenském Týnci, si užíval. Držel palce Davidu Vršeckému, aby se mu podařilo vytvořit nový světový rekord, což se nakonec povedlo, a sám se těšil, až truckera za volantem monstra s výkonem 2000 koní (!) vystřídá. Dosud měl se závodními tahači jedinou zkušenost. To mu bylo šest nebo sedm let a společně s bratry Štěpánem a Tomášem Vojtěchovými se svezli v LIAZu Františka Vojtíška.

Tomáš Enge: „Taková pozvání se neodmítají, takže na mé účasti jsme se domluvili okamžitě. Všichni, kdo mě jen trochu znají, vědí, jak chci řídit všechno, co má čtyři kola. Čím silnější, tím lepší. Jízda s Buggyrou byla velkým zážitkem. Obrovský výkon kolem dvou tisíc koní, neuvěřitelné dunění v kabině, vysoká rychlost, zkrátka paráda.

Zavzpomínal jsem na jízdu s Františkem Vojtíškem. Bylo mi asi šest nebo sedm let a slavný pilot vzal mě a mé kamarády Tomáše a Štěpána Vojtěchovy na projížďku po letišti. Štěpán se při zatočení praštil hlavou do rámu a rozbrečel se, my s Tomem jsme se sotva drželi všeho, co bylo po ruce…Určitě by bylo skvělé vyzkoušet si tento vůz také na klasickém okruhu. Letiště bylo fajn, nicméně klasická závodní dráha je přece jen o něčem jiném.

Davidu Vršeckému a celému týmu blahopřeji k novému světovému rekordu a těším se na případné další setkání. Letošek mi přinesl tři poutavé novinky – poznání Severní smyčky Nürburgringu, 24h Le Mans s prototypem LMP1 s motorem Aston Martin a nyní jízda s tahačem.“

www.tomas-enge.com 

Jan Kalivoda, manažer týmu Buggyra: „Pozvání Tomáše Engeho bylo doslova nasnadě. Je ikonou českého motorsportu, takže jeho účast na naší akci byla pro nás velkou poctou. Tomášovi se jízda s naším speciálem velmi líbila, případné testy na některém z okruhů jsou tedy otevřenou záležitostí.

Středeční jízdy byly výbornou tečkou za úspěšnou sezónou, v níž jsme zcela ovládli Evropský pohár tahačů a získali světový rekord. Jsem moc rád, že u posunutí hranice rychlosti mohl být i Tomáš Enge.“

www.buggyra.com  

BPA



 
 
Fotogalerie:   David Vršecký s Buggyrou světovým rekordmanem , foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose