www.car.cz
 

Smutno. Tak bylo všem v sobotu namísto plánovaného radostného loučení
     8.12.2008 22:42 - tisková zpráva


NEDOKONČENÁ ROZLUČKA
Po pátečním večerním prologu, který vyšel posádce Rally Teamu Subaru ČR Vojtěch Štajf – Petr Čtvrtníček velmi dobře, skončil v sobotu Pražský rallysprint velmi rychle. Nešťastná událost, kdy po opuštění trati polsko-britskou posádkou zahynuli dva diváci, celý závod předčasně ukončila.

Smutno. Tak bylo všem v sobotu v Praze namísto původně plánovaného radostného loučení se soutěžáckou sezónou 2009. Také Rally Team Subaru ČR se moc těšil na velkolepou show, jíž se účastnily v bílomodrých týmových barvách všechny tři vozy Subaru Impreza WRX STI. Jejich posádky se ale svezly pouze při kratičké páteční speciálce.

Tam se dařilo zejména posádce Vojtěch Štajf – Petr Čtvrtníček, kteří zajeli v konkurenci domácí špičky včetně Romana Kresty a Václava Pecha druhý čas absolutně, byli nejrychlejší mezi domácími posádkami a nejrychlejší mezi produkčními vozy. Dobrá pohoda v týmu bohužel skončila díky tragické události už v sobotu ráno. Petr Čtvrtníček si tak ani neměl možnost vyzkoušet, jak se zlepšil ve čtení rozpisu, týmový „ledový špión“ Vladimír Zelinka si také své dlouholeté závodnické zkušenosti příliš neosvěžil….

„V pátek večer jsme měli z našeho výkonu opravdu radost, bavilo nás to a auto i na tak kratičké trati ukázalo své možnosti,“ rozpačitě hodnotí zkrácené vystoupení týmu na soutěži Vojtěch Štajf. „Že bude ale naše loučení s ´dlouhým´ modelem Subaru Impreza v sobotu takovéhle, to jsme si nepředstavovali ani v nejčernějších snech. Je nám všem moc líto zmařených lidských životů a všech, kterých se to nějakým způsobem dotklo.

Ač jsme se ohromně těšili na to, jak svou jízdou zejména na Strahově uděláme radost našim báječným fanouškům, pochopitelně respektujeme rozhodnutí ředitelství soutěže, které soutěž po smutném incidentu ukončilo. Už v pátek nám naši fandové povzbuzováním a návštěvami v servisu dělali velikou radost a my bychom jim chtěli alespoň takto poděkovat za podporu. Já osobně si velice vážím i jejich důvěry v úspěch při mém nadcházejícím startu na Rallye Dakar.

Za celý tým pak mohu říci, že moc doufáme, že nám fanoušci zachovají přízeň i v příští sezóně, ale že také si budou při výběru místa pro fandění počínat uvážlivěji než ti diváci, kteří tentokrát na své rozhodnutí stát tam, kde stáli, tak krutě doplatili…“

Celý Rally Team Subaru ČR by alespoň takto chtěl vyjádřit svou nejhlubší soustrast všem blízkým obou obětí nehody i popřát brzké uzdravení zraněným.


Karel Špaček
media team

PR


 
 
Fotogalerie:   Rallysprint Praha 2008, foto Pavel Douša

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose