www.car.cz
 

Henkel bude lepit a doprovázet Rallye Dakar také v Jižní Americe
     18.12.2008 11:09 - tisková zpráva


Nové dobrodružství – osvědčená kvalita
Henkel doprovází Rallye Dakar do Jižní Ameriky

V předchozích čtyřech ročnících společnost Henkel a její značky dokazovaly, že si umějí získat – a také udržet – důvěru závodníků dakarské rallye. V lednu 2009, kdy na piloty závodních vozů čekají argentinské pláně, chilská poušť nebo horské masívy And, bude společnost opět oficiálním dodavatelem výrobků Loctite® a Pattex pro rychlé a spolehlivé opravy.

Nejsušší místo na Zemi nebo nejdelší obnažený horský hřeben na světě – Dakar 2009 je plný superlativů, které dokonale prověří kvalitu a schopnosti jak lidí, tak vozidel a technického vybavení, jež musí splnit ty nejnáročnější požadavky. 3. ledna 2009 zazní v Buenos Aires startovací signál pravděpodobně nejúžasnější rallye na světě a společnost Henkel bude již popáté za sebou u toho. Vybrané výrobky značek Loctite® a Pattex budou mít možnost ukázat, že dokážou zvládat i ty nejextrémnější podmínky.

Díky znalostem a zkušenostem společnosti Henkel žádný z více než pěti stovek závodníků z asi padesáti zemí při projíždění patagonských plání, v Atacamské poušti nebo při přejezdu And neztratí trati dlouhé 9 tisíc kilometrů cenné minuty kvůli uvolněnému šroubu, opotřebenému ložisku, prasklému těsnění či čelnímu sklu nebo jiné neočekávané nehodě.

Statut oficiálního dodavatele dakarské rallye 2009 je potvrzením skutečnosti, že společnost Henkel dodává špičková průmyslová lepidla a těsnicí hmoty, jež ve své spolehlivosti, účinnosti a inovacích překonávají vše, co bylo dosud na trhu. „Rallye, která představuje ideální testovací prostor pro nové vývojové počiny, potvrzuje, že naše výrobky si udržují svou mimořádnou kvalitu i za těch nejextrémnějších podmínek při závodech,“ říká Martin Šolc, technický manažer divize Adhesive Technologies, zodpovědný za značku Loctite. „V předchozích čtyřech ročnících si řada výrobků vydobyla značku kvality ‚Ověřeno Dakarem‘.“


Skutečná služba pro závodníky
V minulých ročnících si servisní specialisté společnosti Henkel doprovázející rallye dokázali vybudovat se závodníky silný vztah plný vzájemné důvěry a porozumění, jehož základem byla kompetentní pomoc a vysoce kvalitní výrobky určené k rychlým a spolehlivým opravám, které mnoha startujícím pomohly dojet do cíle. Většina pilotů, ale hlavně mechanici týmů těmto specialistům neřeknou jinak než Henkel Charlies. Letos Henkel vyšle do Jižní Ameriky čtyři své zástupce, jejichž úkolem bude uplatnit své praktické zkušenosti a pomáhat závodníkům s nouzovými opravami a při noční údržbě vozů v etapových táborech.

Lidé od Henkelu budou rallye doprovázet celou cestu od startu až do cíle v Buenos Aires a s techniky bude na cestě i fotoreportér Stefano Levi, jehož zprávy z etapových táborů a z tratě naleznete každý den na www.dakaradventure.com.

Při objevování nového kontinentu se může dakarská rallye spolehnout na široké mediální pokrytí rozhlasovými a televizními stanicemi z celého světa – závod se bude vysílat ve 180 zemích. Soutěž láká zájem široké veřejnosti. Isabelle Feixová k tomu říká: „Mnoho z nich jsou motorističtí nadšenci a blázni do techniky – to je přesně klíčová skupina uživatelů výrobků značek Loctite® a Teroson.“

Ideální partneři pro závodníky rallye
Potvrdilo se, že když jde do tuhého a je nutné napřít všechny síly, jsou výrobky od společnosti Henkel ideálními partnery pro piloty rallye. Dobrým příkladem takových malých, ale velmi účinných pomocníků, kteří v konečném důsledku rozhodují o vítězství, nebo prohře, jsou anaerobní přípravky pro zajišťování a utěsňování závitů, které fungují spolehlivě tam, kde jsou mechanické pomůcky krátké. Prasklé přední sklo je při jízdě po cestách necestách častým jevem – piloti si už zvykli spoléhat na tmely Teroson pro přímé zasklívání, které vykazují velmi krátkou dobu schnutí. Bez tohoto přípravku by v takové situaci jen těžko mohli po krátké přestávce pokračovat v závodě. Plastové díly, které při závodě často praskají, prorazí se nebo se zlomí, lze rychle a spolehlivě opravit pomocí výrobků pro opravy plastů Teroson. Silná lepicí páska Pattex zase opraví, zajistí, přidrží a utěsní cokoliv – je to nepostradatelný univerzální a vodotěsný pomocník, kterého se vyplatí mít vždy po ruce.

Henkel – síla, která hýbe světem motorů
Společnost Henkel rozsáhle spolupracuje s motoristickým sportem, kde se požaduje spolehlivost a výkon v nejextrémnějších podmínkách. Jako oficiální partner a dodavatel řady ročníků Rallye Dakar poskytuje soutěžním týmům výrobky, které jsou výsledkem její nezlomné snahy o inovace, výkonnost a dokonalost. Motorem úspěchu tohoto vztahu je uplatnění špičkové technologie a neutuchající odhodlání potvrzovat prvotřídní kvalitu výrobků Henkel i v těch nejnáročnějších podmínkách při závodech.

Již více než 130 let je Henkel vedoucím výrobcem značek a technologií, díky kterým je lidský život snazší, lepší a krásnější. Společnost, která patří do žebříčku Fortune Global 500, působí ve třech oblastech – prací a čisticí prostředky, kosmetika, lepidla a technologie. Více než šedesát procent svého obratu společnost vytváří v oblasti spotřebního zboží, zatímco průmyslový segment má na celkovém obratu téměř 40% podíl. V účetním roce 2007 činil její obrat 13 074 mil. eur a provozní zisk dosáhl 1 344 mil. eur. Skupina má více než 55 000 zaměstnanců na celém světě, kteří usilují o naplnění firemního motta „A Brand like a Friend“ (Značka jako přítel). Díky tomuto úsilí důvěřují značkám a technologiím Henkel lidé z více než 125 zemí.

V České republice působí společnost Henkel ve všech třech strategických oblastech již od roku 1991. Na českém trhu prodává firma Henkel ČR produkty více než 50 značek a zaměstnává 250 zaměstnanců.

Henkel ČR
Lidija Erlebachová lidija.erlebachova@cz.henkel.com

Manažerka komunikace www.henkel.cz, sekce Vztahy s tiskem a médii 

Eva Nepokojová
Senior Account Manager eva.nepokojova@mmdcee.com

PR


 
 
Fotogalerie:   Tým OFFROAD CENTRUM na přejímkách Dakaru 2009, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose