www.car.cz
 

3. ročník Rally Krkonoše dostal srpnový termín
     22.12.2008 20:58 - tisková zpráva


Rally Krkonoše v našich nejvyšších horách se pojede již potřetí a to v srpnu

Rally Krkonoše odstartuje potřetí

Příznivou zprávu pro fanoušky motoristického sportu v Podkrkonoší přinesla Krakonošova sojka: 3. ročník Rally Krkonoše, připravované týmem HBV Motorsport, je zařazen do Mistrovství České republiky ve sprintrally, Mistrovství ČR historických vozů a Poháru ČR v rally 2009.

Termín je oproti předchozím ročníkům opět jiný - Rally Krkonoše se uskuteční 7. – 8. srpna jako čtvrtý díl M ČR ve sprintrally. Dvanáctého prosince se konala první schůzka přípravného výboru rally, kde nejprve ředitel a bývalý soutěžní jezdec Vladimír Hlavatý poděkoval všem za úsilí při přípravě a samotném průběhu soutěže v letošním roce. I díky tomuto faktu byla rally zařazena premiérově do M ČR: „Je potřeba si vážit pomoci a přístupu všech lidí, kteří se na Rally Krkonoše 2008 nějak podíleli. Soutěž obdržela velmi dobré hodnocení od Federace automobilového sportu.“

Na stavbě trati, která dozná v roce 2009 několika úprav na stávajících rychlostních zkouškách, se bude podílet zkušený závodník a několikanásobný mistr ČR Jindřich Štolfa. Cílem je zhodnotit možný dosažitelný rychlostní průměr nejlepších posádek s předpokládanými vozy WRC a S2000 a tudíž i nezbytnou sportovní kvalitu a bezpečnost. Pro další ročníky pořadatelé počítají vždy s obměnou alespoň jedné erzety.

Z úst zástupců ředitelství také v hotelu Patria zaznělo, že soutěž je finančně zajištěna a hlavními partnery opět zůstávají Autostyl spol. s r. o. Trutnov a Trotina Auto, s. r. o. Velkou podporu má tato významná sportovní akce i od města. Trutnov zařadil 3. ročník Rally Krkonoše do programu Roku trutnovského draka.

Protože je díky zařazení soutěže předpoklad účasti více jak stovky posádek soutěžních automobilů, řeší se nyní plocha servisní zóny a uzavřeného parkoviště (to bude zřízeno pouze po dojezdu do cíle). Co se týče doprovodného programu, dojde opět k slavnostnímu představení posádek na trutnovském náměstí, které se uskuteční v podvečer 7. srpna. Novou tradicí se má stát setkání organizátorů, starostů obcí a novinářů s bývalými úspěšnými závodníky, kteří startovali převážně s vozy Škoda. Tato akce by měla být ve čtvrtek před soutěží. V jednání je i účast norské legendy Johna Hauglanda. Předběžně ji přislíbil, neboť v daném termínu má volno.

Členové organizačního výboru v čele s Blankou a Vladímírem Hlavatých přejí všem posádkám, činovníkům, pořadatelům, novinářům a příznivcům motoristického sportu hodně kilometrů ve zdraví a bez nehod v roce 2009.


Pavel Vydra
Tiskové středisko Rally Krkonoše 2009

Trutnov 19. 12. 2008


 
 
Fotogalerie:   Rallysprint Praha 2008, foto Pavel Douša

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose