www.car.cz
 

Jiří Janák míří na 24hodinovku do Dubaje
     29.12.2008 16:54 - tisková zpráva


Jiří Janák míří na 24-hodinovku do Dubaje

Jiří Janák si zimní přestávku vyplní opravdu plnohodnotně. Krátce po oslavách příchodu nového roku odletí do slunné Dubaje, kde absolvuje svůj premiérový 24 hodinový závod. Podnět přišel od slovenské stáje ARC Bratislava, kterou úspěšně vede jeden z nejzkušenějších slovenských závodníků Miroslav Konôpka. Ten v Dubaji vytrvalostní závod absolvoval již několikrát, v roce 2006 se dokonce postavil na stupně vítězů jako 3. v absolutním pořadí.

O rok později skončil se svým týmem pátý, letos chce opět bojovat o nejvyšší příčky. „Z Dubaje máme velice dobré zkušenosti, jenž tentokrát, doufám, opět využijeme v náš prospěch. Přípravě auta jsme věnovali maximum, a tak věřím, že se nám podaří dojet do cíle závodu na předních místech,“ nechal se slyšet Miroslav Konôpka.

Posádku Porsche 997 GT2 RSR bude tvořit slovensko-česko-italsko-německá čtveřice. Kromě Konôpky a Janáka se budou v kokpitu střídat ještě Mauro Casadei a Rudiger Klos, jenž sice patří k veteránům 24 hodinových závodů, v Dubaji však stejně jako Jirka, pojede poprvé. Český pilot si tak ke svým zkušenostem připíše další významnou událost.

„Koncem roku jsem se měl zúčastnit 24-hodinovky ve Valencii, ta ale byla zrušena, takže o to víc jsem rád za Dubaj. Velice se těším zejména na noční atmosféru závodu a vůbec na celý průběh celodenního motoristického maratonu,“ řekl na adresu blížícího se závodu Jiří Janák.

Vytrvalostní závod startuje v pátek 9. ledna ve 14.00 hodin tamního času (11.00 hod. SEČ) a v přímém přenosu by ho podle informací organizátorů měla vysílat stanice Motors TV.

Podrobné informace i fotografie naleznete na našich stánkách od středy!

www.jiri-janak.com


 
 
Fotogalerie:   TK Offroadsport.cz před odjezdem na Dakar 2009, foto Phen

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose