www.car.cz
 

Tomáš Enge završil třídenní testy v královské kategorii v Daytoně !!
     7.1.2009 14:08 - tisková zpráva


Grand Am 2009: Tomáš Enge završil třídenní testy v královské kategorii v Daytoně úspěchem

Úspěšným výkonem zakončil Tomáš Enge třídenní testy v americké Daytoně. V posledním dni jízd pro úvodní podnik šampionátu Grand-Am, slavný maraton na 24 hodiny, zajel čtvrtý čas absolutně i v královské kategorii Daytona Prototypes. Zároveň byl nejrychlejším pilotem posledního tréninku. Tomáš nastoupil v americkém týmu Alegra Motorsports, jako kolega domácích jezdců Ryana Dalziela a Carlose de Quesady a Kanaďana Jeana-Francoise Dumoulina.

Posádka se střídala ve speciálu Gatorade/Today MDBMW Riley. Testy jsou tradiční přípravou před čtyřiadvacetihodinovkou na dráze Daytona International Speedway (www.daytonaintlspeedway.com).  Závodiště je známé svým oválem určeným především pro bitvy série NASCAR, nicméně pro potřeby maratonu je profil pozměněn tak, že připomíná běžný okruh.

Tomáš se lednového podniku zúčastní už potřetí, přičemž jeho nejlepším výsledkem je šesté místo z roku 2007 . V téže sezoně dosáhl i svého největšího úspěchu v Grand-Am (www.grand-am.com) , když ve finálovém boji v Salt Lake City skončil druhý. 

„Během testů jsme měli několik problémů, ale nakonec jsme je dokázali vyřešit,“ říká Tomáš Enge (www.tomas-enge.com).  „Díky tomu se nám podařilo najít docela dobré nastavení. Náš vůz sice ještě není úplně perfektní, ale vypadá dobře a všichni jsme velice pozitivně naladěni. Abych byl naprosto spokojený, potřeboval bych ještě něco málo kol navíc, nicméně nejde o vážný problém. Do startu závodu ještě tvrdě zapracujeme, abychom byli patřičně silní.“

I letošní závod Rolex 24h Daytony poutá nesmírně bohatou a kvalitní startovní listinou, v níž jsou například piloti i stáje z Indy Car Series. Startovní listina ZDE.

Sestřihy ze všech závod Grand-Am 2009 bude vysílat televize SPORT 5 (www.sport5.cz).

BPA


 
 
Fotogalerie:   Janner Rally 2009 od Pavla a Tondy Malých

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose