www.car.cz
 

Zcela ve stínu Dakaru zůstává v souběžném termínu konaný Africa Race 2009
     8.1.2009 07:43 - Pavel Jelínek


Jet Africa Race ve stejném terminu jako Dakar asi nebyl právě ideálni nápad

Zcela ve stínu Dakaru zůstává v souběžném termínu konaný podobný závod, ale v Africe a částečně nepůvodních tratích – Africa Race 2009.
Do dvanácti etap mezi marockým Nadorem a senegalskou metropolí Dakarem jeho účastníci vyrazili předposlední den roku.

Pouštní Africa Race byl sice v úvodu prosince soudním rozhodnutím zrušen, ale nakonec byla nalezena cesta, jak závod uskutečnit. Problémem byla totiž zásadě především účast Huberta Auriola, skvělého jezdce a později spolupořadatele, který se z organizace nového podniku musel stáhnout kvůli konkurenčním doložkám v dřívějších kontraktech s ASO, pořádající Dakary.

Závod odstartoval 30. prosince a do Mauretánie jeho aktéři jedou po západním pobřeží Afriky, nikoliv tedy hraničním valem mezi Západní Saharou a Mauretánií. Do skutečného Dakaru se pak přijede severní cestou přes Saint Louis a cíl je na programu 11. ledna, zatímco novodobý Dakar končí 18. ledna. O africké soutěži ale zatím téměř není slyšet….. na rozdíl od té jihoamerické !!

Jet zavod ve stejném terminu asi nebyl právě ideálni nápad


 
 
Fotogalerie:   Tovární tým Mitsubishi na Dakaru 2009, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose