www.car.cz
 

Stefano Coletti pojede F3 Euroseries opět za Prema Powerteam
     8.1.2009 17:35 - Vladimír Rožánek


Tým z italské Vicenzy navázal na loňskou spolupráci a znovu podepsal smlouvu na další sezónu se Stefanem Colettim a k dispozici bude mít vůz Dallara 308/9 Mercedes.

Ital Coletti se narodil 6. Dubna 1989 a jeho zatím vemi úspěšná kariéra začínala na motokárách, kterou okořenil vítězstvím ve třídě ICA 100 Junior v roce 2004. Následně zajížděl velmi dobré výkony na strojích v ADAC formel BMW, jejichž vrcholem bylo 3. místo ve světovém finále roku 2006. V další sezóně pak jezdil s monopostem formule Renault 2,0, která se prohání po okruzích i u nás. Výsledky jeho snažení ohodnotilo zejména  4. místo  Europa Cupu formule Renault.

Loni již usednul i do monopostu formule F3, právě v týmu Prema Powerteam, kde se závod od závodu zlepšoval. Výsledky tak na sebe nenechaly dlouho čekat. Po zhodnocení sezóny 2008 mohl být spokojen nejen jezdec, ale také majitelé stáje. Coletti totiž nasbíral dvě výhry, tři druhá a tři třetí místa. A přitom startoval jen v několioka podnicích.

Jak prohlásil vedoucí týmu, Coletti je uspokojujícím faktorem pro další zlepšování týmu Prema Powerteam, který by chtěl, stejně jako v roce 2003, v Eurosérii vozů F3 zvítězit.

Stefano Coletti pak poznamenal, že musí poděkovat týmu, který mu na začátku kariéry poskytl konkurenceschopný vůz Dallara Mercedes a dal mu šanci se prosadit do Euroserie F3. ,,Tým mi dodává klid a zázemí, odměnou mu mohou být mé dobré výsledky, ve které pevně věřím,,toliko poznamenal jezdec s italskou krví.

Něco o Stefano Colettim:

Italská národnost, povoláním jezdec, stále ještě svobodný, 179cm vysoký a 69Kg vážící pilot.

Uvidíme, jak se mu bude dařit v té letošní, již kompletní sezóně.

 

Vláďa Rožánek,

s využitím materiálů týmu Prema Powerteam.


 
 
Fotogalerie:   Berounský vrch 2008, foto Pavel Douša

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose