www.car.cz
 

Land Motorsport z Dubaie vítězně
     11.1.2009 11:46 - Vladimír Rožánek


Neznámá jména z Land Motorsport nakonec slavila v Dubai. Trochu zaskočili konkurenci, vždyť z jejich posádky je trochu známější snad jen Dzikevic, který v Evropě jezdil prototypový Radical Cup a občas se svezl v SCC. Vítězové ale byli čtyři, kromě Dzikevice ještě Tilke, Abergel a Kentenich.

Do cíle dovezli na prvním místě Porsche 997 GT3 Cup. Druhé místo v náročném závodě obsadila posádka BMW Z4 Coupé s Claudií Hürtgen v posádce. Ta má hodně zkušeností s cestovními vozy a v takto náročném závodě se jistě hodí. Al Faisal Racing tak přivezl stříbro bohatým šejkům.


Třetí místo vybojovali závodníci z Besaplast Racing, kde mimo jiné startovali otec a syn Aschovi a Kurt Thiim, tedy bývalí jezdci z DTM. Nás zajímal však také start slovenského ARC Bratislava, kde startoval i Jiří Janák a odbyl si tak premiéru v takto dlouhém závodě. Dlouhou dobu se výborně připravený vůz držel i na první příčce, ale Konopka pak v souboji s dalším vozem Porsche 997 poškodil a mechanici měli hodně práce, ovšem i tak je čtvrté místo v této konkurenci opravdu skvělým výkonem. Posádka ve složení Janák, Konopka, Klos a Ital Casadei si připsala velmi hodnotné umístění a navíc skončila i třetí mezi vozy do 3500ccm3.


Na celkově šestém místě skončila nám dobře známá stáj Jet Alliance z Rakouska, za kterou startovali Lichtner-Hoyer, nebo Gruber. Jejich Porsche 997 zajelo pěkně a porazilo i Duller Motorsport a za jejich zády skončilo i Porsche 997 RSR ze stáje Autoorlando, která vyhrála kvalifikaci, ovšem posádka ztrátila 45 minut čekáním na nutné opravy během závodu.


Jezdci vítězných posádek ovšem na závěr poznamenali, že řídit auto v závěru bylo dost složité, únava materiálu se postupně dostavila a hlavně brzdy dostávali zabrat. Maďarský Endurance Club Hungary odkroužil s Fiestou ST 313 okruhů a Poláci Pachura Racing na VW Golf 2,0 Tdi skončili třetí ve třídě D1.


Výsledky Toyo Tires 24h series Dubai:


Land Motorsport 2 – Porsche 997 GT3 Cup

Al Faisal Racing – BMW Z4 M Coupé

Besaplast Racing – Porsche 997 GT3 Cup

ARC Bratislava – Porsche 997 GT3 RS

Hubert Berg H Motorsport – Porsche 997 Supercup

Jet Alliance – Porsche 997 GT3


Vítězové tříd:

SP1

Equipe Verschuur 2 - Renault Mégane Trophy

SP2

DXB Racing Dubai – Aston Martin Vantage V8

D1

Al Faisal Racing 2 – BMW 320D

A1

Team Mirage 1 – Mitsubishi Mirage

A2

GT Auto Passion – Renault Clio Cup

A4

PB Racing – Lotus Exige GT4

A5

Al Faisal Racing – BMW Z4 M Coupé

A6

Land Motorsport 2 – Porsche 997 GT3 Cup


Vláďa Rožánek

24h Toyo Tires series Dubai

foto Creventic Group


 
 
Fotogalerie:   Okruhový tým Vici racing - 2008, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose