www.car.cz
 

Rondo je tu opět: Trať opět s tunýlkem a postartovním zipem !! Páže, Princ a Král...
     20.1.2009 23:18 - tisková zpráva


ARENACROSS VESELÝ RONDO 2009
Mezinárodní halový motokros
pátek 23. - sobota 24.1.2009 - Hala Rondo, Brno

První významný podnik motoristické sezóny 2009 v České republice je za dveřmi: má mezinárodní charakter, nese název ARENACROSS VESELÝ BRNO 2009, koná se v brněnské hale Rondo a příznivce dramatických soubojů jezdců na motokrosových speciálech pozve do hlediště už tento pátek 23. ledna a tuto sobotu 24. ledna.
Pořádání halových motokrosů v Brně se datuje od roku 1991 a kromě dvouleté etapy v pavilonu Z v areálu veletržního výstaviště míří davy diváků za adrenalinem do haly Rondo. Původní dřevěnou dráhu vystřídal počínaje rokem 2001 v duchu moderních světových trendů hliněný povrch, což zajistilo Brnu starty zvučných jezdeckých jmen z celého světa, mj. z USA, Kanady, Austrálie, Nového Zélandu a Jihoafrické republiky.

V situaci, kdy z mapy halové Evropy některá tradiční pořadatelská místa, například Vídeň či Ženeva, vymizela, stalo se Brno naopak stabilním dostaveníčkem vyznavačů napínavých motokrosů v halách. A protože v některých letech uspořádali Brňané tyto závody dvakrát v sezóně, může se nadcházející mezinárodní ARENACROSS VESELÝ RONDO 2009 pochlubit puncem jubilejního 20. ročníku mezinárodních halových motokrosů na území Brna.

Jakým směrem se odvíjí přípravy páteční a sobotní motoristické lahůdky, které se zúčastní jezdci z USA, Kanady, Francie, Itálie, Rakouska, Dánska, Maďarska, Slovenska a České republiky, prozradí následující tisková informace.

Poslední šance ušetřit
Ještě do pátečního dopoledne mají zájemci o nasávání skvělé motokrosové atmosféry v Rondu možnost ulevit svým peněženkám prostřednictvím předprodeje cenově zvýhodněných vstupenek včetně rodinných vstupenek (2 dospělé osoby + 2 děti = 1000 Kč).
Předprodej v těchto dnech vrcholí v síti TICKETSTREAM, ve všech cestovních kancelářích ČEDOK a FIRO - TOUR, levnější vstupenky do Ronda jsou k dispozici také v provozovnách knihkupectví KANZELSBERGER.

Bližší informace Ticketstreamu jsou k dispozici na:
www.ticketstream.cz, tel. 224 263 049, e-mail: ticket@ticketstream.cz

Zbylé vstupenky už za plnou cenu budou v pátek 23. a v sobotu 24. ledna v prodeji už jen v pokladnách haly Rondo se zahájením provozu v 12.00 h. (pátek) resp. 11.00 h. (sobota).

Trať opět s tunýlkem a postartovním zipem
Jako každoročně, bude i tentokrát v Rondu předcházet demonstraci jezdeckého umu a odvahy koncert pracovního nářadí a zemních strojů. Od středečního odpoledne musí kapacita šesti stovek nákladních aut stihnout během 30 hodin navézt do haly Rondo 1.500 metrů krychlových hlíny. Tento materiál sloužil motokrosařům v Rondu už v minulých letech a v období závodního klidu bývá skladován v celoročním uložišti v předměstské části Brna. Party zkušených pracovníků vybudují s pomocí speciálních zemních mechanismů trať dlouhou zhruba 300 metrů, ztíženou řadou překážek a umělých prvků. Chybět nebude pověstný „Veselý tunýlek“ ani skoky různých parametrů, tvrdým oříškem budou opět náročné tzv. rolety. Startovací zařízení pro tucet jezdců bude vévodit velké startovní rovince o rozměrech 12 x 40 metrů.

Po dvou letech se pořadatelé vrací k aplikaci postartovního zipu: jedna část jezdců vyrazí od startu na trať tunýlkem, druhá část zamíří zdánlivě přímočařeji, nicméně bude muset zdolat větší množství terénních nerovností. Obě skupiny jezdců se pak spojí v první ostré levotočivé zatáčce. Právě tam lze očekávat po startu řadu dramatických skrumáží. Okamžitě po skončení sobotního programu dojde k likvidaci závodní dráhy, aby už v pondělí mohla plocha Ronda sloužit opět hokejistům prvoligové Komety.

Páže, Princ a Král...
Do pátečních a sobotních neveřejných dopoledních volných a měřených tréninků třídy INTERCROSS VESELÝ nastoupí celkem 28 jezdců z osmi zemí. Síto večerních závodů bude následovné: z každé ze dvou kvalifikačních jízd postoupí prvních šest jezdců v cíli do semifinále. Zbývajících šest jezdců z každé rozjížďky se ještě pokusí o štěstí v opravné jízdě, která do semifinále vyšle dalších šest jezdců. Další 2 jezdce dosadí do semifinále pořadatel dle vlastního uvážení. Ze dvou semifinálových jízd postoupí do finále přímo první 4 jezdci, další 2 jezdce dodá opravné semifinále a dvanáctičlenné finálové startovní pole dokompletují 2 jezdci nominovaní pořadatelem.

Finálové jízdy budou každý den dvě, přičemž pořadí stanoví bodový součet výsledků obou finálových jízd, v nichž jezdci bodují dle klíče 25, 20, 17, 15, 13, 11, 9, 7, 5, 3, 2, 1 bod. V případě rovnosti bodů rozhodne o pořadí lepší umístění ve druhé finálové jízdě. Celkovým vítězem třídy Intercross Veselý se stane jezdec s nejvyšším počtem bodů z celkově čtyř (pátek 2 + sobota 2) finálových jízd. Vítězný jezdec si zároveň odveze domů titul KRÁL „ARENACROSS VESELÝ RONDO 2009“.

Třída STRABAG PITBIKE: jezdci budou startovat v jediné skupině, která během pátku a soboty absolvuje po dvou bodovaných jízdách. Dvanáct nejlepších bude každý den startovat v jediném finále. Celkový vítěz (nejvyšší počet bodů z obou finálových jízd) získá mj. titul PRINC „ARENACROSS VESELÝ RONDO 2009“.

Třída ELMONT GROUP KIDS: osmnáct jezdců startuje každý den společně ve dvou jízdách, vítězem je jezdec s nejvyšším počtem dosažených bodů. Vítěz převezme titul PÁŽE „ARENACROSS VESELÝ RONDO 2009“.

PR


 
 
Fotogalerie:   Luxus Car Wien 2009 pohledem Pavla a Tondy Malých

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose