www.car.cz
 

Bridgestone Europe přebírá výrobce protektorů Bandag EMEA
     22.1.2009 09:13 - tisková zpráva


Společnost Bridgestone Europe NV/SA převzala plnou kontrolu nad výrobcem protektorů Bandag EMEA poté, co zakoupila veškeré akcie této firmy od společnosti Bridgestone Americas.

Před více než 40 lety způsobila firma Bandag revoluci v oboru protektorování pneumatik tím, že zavedla speciální studený proces protektorování s předčasným navulkanizováním kaučukové směsi, který umožnil výrobu protektorovaných pneumatik s dlouhou životností. Tento geniální vynález přinesl úspěch po celém světě, protože znamenal trvalý přínos pro odvětví dopravy. Zvláště v současné době zažívá používání protektorovaných pneumatik velkého rozmachu nejen kvůli úspoře nákladů, ale i jako způsob, jak přispět k ochraně životního prostředí. Po nákladech na palivo a mzdy totiž představují pneumatiky třetí nejvyšší položku „kontrolovatelných“ výdajů v rozpočtu dopravce.

„Věříme, že další integrací našich specializovaných oborů dosáhneme v České republice bezkonkurenčního postavení nejlepšího poskytovatele služeb dopravním firmám,“ říká Petr Čajka, vedoucí prodeje užitkových pneumatik Bridgestone CR. „Protektory hrají v naší nabídce významnou roli a jsou důležitou součástí naší komplexní služby Total Fleet Management, díky čemuž se nám daří snižovat provozní náklady v dopravních společnostech. Doplněním o nepřetržitý havarijní servis pro případ defektu napříč celou Evropou (Service Europe) a o systémová elektronická řešení tak můžeme zákazníkům nabídnout unikátní službu správy pneumatik.“

Obrovský pokrok v technologii výroby protektorovaných pneumatik během uplynulých dvaceti let výrazně pozvedl úroveň bezpečnosti a spolehlivosti těchto plášťů. Každé druhé nákladní vozidlo v Evropě a v USA jezdí dnes na obnovených pneumatikách a pneumatiky dopravních letadel procházejí protektorováním dokonce až patnáctkrát.

PR


 
 
Fotogalerie:   Luxus Car Wien 2009 pohledem Pavla a Tondy Malých

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose