www.car.cz
 

Po Col de Turini se pojede taky Col de Svatý Jan ! Opět Winter Trial 2009 i u nás
     26.1.2009 19:52 - tisková zpráva


Col de Svatý Jan opět v itineráři Winter Trialu

Od roku 2006 projíždí Českem pravidelně konvoj soutěže historiků holandského pořadatele. I tentokrát zavítá na tratě Rallye Český Krumlov.
Winter Trial už znalci historických vozidel u nás znají, jen pro připamatování: účastní se nádherná auta z let 1940 – 1975. Téměř všechny značky aktivní v tomto období v rallye, ve startovní listině figurují. Od Austinu Healey Alfy Romeo přes Bentley, Sunbeam, Porsche, Triumph, BMW, Mercedes-Benz až třeba k Tatře – to jsou jen některé značky ze stovky vozů, které v úterý a ve středu projedou republikou.

Největší atrakcí bude jako obvykle skutečná rychlostní zkouška na části jedné z vložek Rallye Český Krumlov. Do Svatého Jana nad Malší přijede celé startovní pole přes Železnou Rudu, Kašperk a Vimperk v úterý večer před 18:00. Tady se na vsi shromáždí a v 18:15 vyrazí na uzavřenou trať mezi hospodářskými budovami. Tak, jak to známe z letních dob krumlovské soutěže.

Prostor bude osvětlený, takže vidět bude dobře. Před startem si každý může technické skvosty bohatých majitelů dosyta prohlédnout.
Po absolvování zkoušky odejdou všichni do českobudějovického hotelu Gomel. Kategorie Club přímo, Trial ale po trati známých RZ Malonty, Rožmitál, Zátoň, Přídolí a Bohdalovice, K hotelu dorazí ve 22:15.

S Českými Budějovicemi se Winter Trial rozloučí ve středu v 7:45 na náměstí a za půl hodiny už dojede do Jílovic ke známému muzeu. Celá soutěž končí tentokrát ve slovinském Mariboru.

Právě skončená Rallye Monte Carlo s průjezdem průsmykem de Turini najde reminiscenci v Col de Svatý Jan. Tak se oficiálně jmenuje i v programu rallye. Pořadatelé z Automotoklubu Rallye Český Krumlov a ČK motorsport udělali pro skvělou atmosféru zase hodně, teď už jen čekají návštěvníky, bez nichž není atmosféra dokonalá.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Jänner Rally 2009, foto Pavel Douša

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose