www.car.cz
 

Buggyra pracuje i na novém designu svých modrých závodních speciálů
     10.2.2009 11:01 - tisková zpráva


Rychlost a design!

Přestože do začátku letošního šampionátu tahačů, který má být po letech opět zahájen v nizozemském Assenu chybí takřka tři měsíce, v roudnickém Buggyra Technology Centru se usilovně pracuje na vývoji nového závodního speciálu pro sezónu 2009! I v závodech nejrychlejších tahačů starého kontinentu totiž platí pravidlo o tom, že spát na vavřínech se rozhodně nevyplácí!

Stejně jako v předchozích sezónách zvolili závodní inženýři osvědčenou strategii – výsledky nového vozu jsou konfrontovány s daty loňského speciálu. "Na konci každé sezóny si říkáme, že jsme na konci cesty. Někdy na začátku února pak shodně konstatujeme, že jsme se mýlili a při troše snahy lze vždy narazit na nějakou rezervu," informuje o aktuálním stavu dění inženýr Robin Dolejš. "Troufám si tvrdit, že velká výhoda našeho týmu spočívá ve schopnostech jezdců spolupracovat na vývoji. A je velmi důležité, že se názory Davida, Gerda a Markuse v nejpodstatnějších věcech shodují. Není to ode zdi ke zdi."

Vzhledem k tomu, že v průběhu celé loňské sezóny byly technické obtíže příčinou pouze jednoho odstoupení ze závodu (Markus v Nogaru), je úsilí inženýrů a jezdců zaměřeno především na zrychlení. "Vzhledem k maximální možné povolené rychlosti 160 km/h se pohybujeme v určených, přesto si myslíme, že jsme opět dosáhli jistého pokroku. Modřejší budeme po testování," doplnil Dolejš.

Tým pod vedením manažera Jana Kalivody pracuje na změnách designu závodních speciálů. "Prohlížíme si záznamy z Brazílie a konfrontujeme je s našimi pořady. Jejich tahače vypadají agresivně, dravě, přitom každá reklama je viditelná a dobře čitelná. Řekl bych, že jsme i přes veškeré pokroky v oblasti designu v tomto směru ještě stále hodně konzervativní. Do poloviny března budou zpracovány návrhy, pak se bude rozhodovat o finální verzi."

 

Buggyra


 
 
Fotogalerie:   Buggyra na vyhlašování v Monte Carlu 2008, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose