www.car.cz
 

Roudnický bazén je po roční opravě opět v provozu. Přišli i domácí závodníci
     24.2.2009 11:50 - tisková zpráva


Rok zavřený krytý bazén je opět v provozu. Během minulého roku jej potkalo několik problémů. Pro Roudnici jej zachránilo rozhodnutí zastupitelstva, které odsouhlasilo vstup do dražby a bazén město koupilo. V neděli 22.února byl tedy slavnostně otevřen.

Mimo diváků z řad veřejnosti, se otevření zúčastnili například vicemiss Andrea Vránová, mistr Evropy David Vršecký nebo jezdci týmu MM Racing Martin Matzke a Jiří SKula. Vozy obou týmů si také mohli návštěvníci bazénu před budou prohlédnout.

"Dnešní otevření jsme nechtěli pojmout nijak bombasticky, ale chceme aby bylo jasné, že má znovu sloužit lidem a aby o něj byl opět velký zájem. Postupně chceme bazén zateplit, opravit střechu a budeme se také zabývat energetickými úsporami," uvedl místostarosta Roudnice Vladimír Urban.

Program byl slavnostně zahájen v deset hodin dopoledne novou písní oslavující roudnický bazén v podání Fojtova komorního sboru. První si bazén vyzkoušeli žáci roudnických škol při závodě štafet. Své umění také předvedli roztleskávačky a kanoisté. Nechyběly ani nejmenší děti při představení plavání dětí s rodiči, které také v bazénu pravidelně probíhalo. Program ukončila autogramiáda osobností.

Největší radost z otevření bazénu mají ale hlavně obyvatelé Roudnice. "Manžel chodil s dítětem každý víkend plavat, tak budu mít zase volno," s úsměvem pochválila otevření bazénu Renata Bartošová. Podobný názor měla také Miluše Mrázková. "Myslím, že je to bezva. Zase budeme mít kam chodit plavat."

"Roudnice je město na vodě a nebylo kam chodit plavat. Jsme moc rádi, že se to znovu otevřelo. Se synem sem chodíme od mala," přidali se s pochvalou také Jan Chládek a jeho otec Petr Chládek.

"Otevření obrovsky vítám. Vyrůstal jsem v době, kdy se ještě plavalo v horním plavebním kanále. Pamatuji si i bazének v Agrozetu a po otevření tohoto bazénu jsme sem s rodinou chodili, byl to pro nás svátek. Když vidím ty děti dnes a zájem lidí, tak jsem jenom rád, že se podařilo bazén znovu otevřít," vítá znovuotevření bazénu také ředitel závodu Dolní Labe Jindřich Zídek.

Největší postavou nedělního dopoledne byl ale Ladislav Nicek. Tento 96letý propagátor otužování se stal čestným občanem Roudnice nad Labem. „Já vím, stoletej dědek by měl sedět doma v teple za kamny, ale když já bez toho otužování nemůžu existovat,“ svěřil se doktor přírodních věd z Olomouce v rozhovoru pro Deník. Díky pravidelnému otužování mu slouží zdraví i ve vysokém věku. „Dokonce mi pomohlo se vylízat i z těžké nemoci. Když mně bylo dvaapadesát, onemocněl jsem rakovinou tlustého střeva. Lékaři nade mnou lámali hůl, ale já se z toho zázrakem dostal,“ dodal.



KK


 
 
Fotogalerie:   Buggyráci na zkušené v Brazílii, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose