www.car.cz
 

Marcel Kusín s Petrem Válkem v Dubaji v prvním závodu po kolizi bez medaile
     27.2.2009 23:56 - tisková zpráva


Marcel Kusín s Petrem Válkem už podruhé v Dubaji

Na autodromu v Dubaji začal v pátek největší závodní víkend zdejší motoristické sezony. V pestrém jezdeckém poli automobilových i motocyklových závodů nechyběli ani čeští jezdci. Zimní přestávku si letos už podruhé přijeli zpestřit loňský mistr republiky ve vytrvalostních automobilových závodech do 3500 cm3 Marcel Kusín a společně s ním pátý nejlepší jezdec této třídy Petr Válek.

Před měsícem se oba při své okruhové dubajské premiéře s vozy BMW 130i zařadili mezi špičku třídy do tří litrů. Petr obsadil dvakrát třetí místo, Marcel si připsal jedno čtvrté. Oba medailové ambice potvrdili i při dopoledne páteční kvalifikaci, kdy Marcel zajel čtvrtý a Petr šestý čas, celkevě jim na startovním roštu patřilo čtrnácté a šestnácté místo. V dramatickém startu odpoledního závodu na dvacet minut ale měli tentokrát oba smůlu. Marcel hned v první zatáčce dostal ránu na pravé přední kolo a skončilo to ohnutým ramenem.Tím pro něho závod skončil.

"Vyhýbal jsem se Petrovi, který zřejmě dostal ránu zezadu, a jeden ze soupeřů do mě vrazil. Nezbylo mi než auto odstavit a dojít do cíle pešky. Podruhé mi tady úvodní závod nevyšel. S nad si opět spravím chuť v sobotu", řekl Marcel Kusín. Petr sice odstartoval velmi dobře a posunul se hodně dopředu. V první levé zatáčce ho ale soupeř vyvezl do prachu na okraj dráhy a skončilo to hodinami.

Nezbylo mu než počkat, dokud se zbytek startovního pole nepřežene a vydat se na stíhací jízdu z posledního místa. "Byly to celkem horké chvíle, protože jsem stál napříč trati v ideální stopě. Naštěstí se mi všichni vyhnuli a já se pustil do stíhačky. Dostal jsem sice od vítěze kolo, ale z 37. místa jsem se dostal až na dvanácté a ve třídě byl pátý", doplnil Petr Válek.

V sobotu okruhový šampionát Spojených arabských emirátů pokračuje dalším programem, ve které oba české piloty čeká druhá víkendová dvacetiminutovka.

Výsledky - Šampionát cestovních vozů Spojených arabských emirátů (12 kol)
páteční závod:
1. Al-Azhari (UAE, Porsche 911 GT2), 2. Al-Falasi (UAE, Corvette Z06) -5,1, 3. Hassan (LIB, Mitsubishi EVO6) -11,2, 4.Papantonis (GR, Seat Leon) -24,4, 5. Simmonds (USA,Seat Leon) -47,2, 6. Irfan (GB, Porsche 911 GT3) -1:04,7 ... 12. Válek (BMW 130i) -1 kolo

Karel Malina
 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose