www.car.cz
 

961 patentů v automobilce PSA ve Francii za jediný rok !
     9.3.2009 12:47 - tisková zpráva


PSA Peugeot Citroën vede ve Francii v registraci patentů

Francouzský Národní institut průmyslového vlastnictví označil druhý rok v řadě skupinu PSA Peugeot Citroën, která si v roce 2008 nechala zaregistrovat 961 patentů, za nejproduktivnější podnik ve Francii z hlediska registrace patentů.

Toto první místo svědčí o intenzivní aktivitě, kterou skupina věnuje inovacím, a o kvalitě jejích výzkumných a vývojových týmů.

Skupina PSA Peugeot Citroën, která je pevně rozhodnutá pokračovat v aktivní ambiciózní politice zaměřené na obnovu produktové nabídky, ještě zrychluje své tempo inovací a vyvíjí čistší, bezpečnější, úspornější a cenově dostupné vozy.

Patenty zaregistrované v roce 2008 vzešly především z programů, zintenzívněných v rámci projektu CAP 2010. Soustřeďují se na 4 základní oblasti:
1 – vylepšení tepelných benzínových i naftových motorů
2 – rozvoj technologie Stop and Start 2. generace od roku 2010
3 – rozvinutí nabídky plně hybridního motoru HDi od roku 2011
4 – urychlení rozvoje v oblasti elektrických vozů, hybridní technologie Plug-in a vozů s nulovými emisemi ZEV –Zero Emission Vehicle.

Další patenty se týkají konstrukce vozů a karosérií, kde se úsilí zaměřuje na celkové odlehčení vozů a vylepšení odolnosti proti nárazům a bezpečnosti.

Toto vedoucí postavení v oblasti registrace patentů odráží rovněž úspěch patentové politiky, která funguje od roku 2001, jejímž cílem je podpora a ohodnocení inženýrů a techniků.
V roce 2008 věnovala skupina 2,1 miliardy eur na vědu a výzkum, což představuje 5,1 % obratu automobilového průmyslu a navýšení o 300 milionů eur oproti roku 2007.

 

 

Martina Bedrnová                                      Radka Matthey
Public relations                                         Public relations
CITROËN ČESKÁ REPUBLIKA s.r.o.    PEUGEOT ČESKÁ REPUBLIKA s.r.o


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose