www.car.cz
 

BRT hlásí : Matějovský opět v Leon Eurocupu, Josef Král pokračuje v IFM
     10.3.2009 12:04 - Vladimír Rožánek


DVA PILOTI UŽ MAJÍ JASNO O SEZÓNĚ 2009

Most, 26.2. 2009

Josef Král a Michal Matějovský, kteří v uplynulé sezóně brázdili evropské okruhy s podporou Bohemia Racing Teamu, už mají definitivně jasno o svých letošních aktivitách. Matějovský bude pokračovat v evropské sérii SEAT Leon Eurocup a stejně, jako Josef Král v IFM, se i on bude ucházet o nejvyšší příčky seriálu.

Právě v IFM Král zazářil v prosinci loňského roku, když v barvách týmu JD Motorsport vytvořil na okruhu Valencia ve Španělsku při společném testování nový traťový rekord. „Dvoulitrová formule Tatuus mi skutečně dobře sedla do ruky, byla perfektně připravená a bezchybná byla i komunikace s týmovými profesionály,“ řekl tehdy Král. Začátek letošního roku se tedy nesl ve znamení vyjednávání podmínek letošního Králova angažmá u této italské stáje a to vyvrcholilo právě v těchto dnech podpisem smlouvy. „A já jsem skutečně rád, že to takhle dopadlo, protože jsme si hodně padli do noty a cítím, že budeme mít šance jezdit hodně vepředu,“ dodal ještě mladý pilot, který v loňské sezóně v barvách britského týmu JVA skončil na celkovém šestém místě.

Michal Matějovský bude v sezóně 2009 pokračovat v kokpitu dvoulitrového Seatu Leon, se kterým se loni už důkladně seznámil, když odjel všech šest podniků nově vzniklé série Seat Leon Eurocup. Zcela nové prostředí i nová technika přinesly Michalovi mnoho nových zkušeností a výsledkem premiérové sezóny bylo celkové šestnácté místo. Nejlepším umístěním byl mimochodem bronzový stupeň na Oscherslebenu. Pro letošek si ovšem Michal věří víc, protože už únorové testování ve Valencii dopadlo nadobyčej dobře. Testoval tam skoro celý tým Sunred BRT a mezi celkem čtrnácti Seaty Michal zajížděl první, nejhůře druhé časy.

„Cíl Michalova letošního snažení bude naprosto jasný,“ řekl manažer BRT Petr Najman. „Dosáhnout se Seatem co nejlepších výsledků, protože odměnou za vítězství v závodě je možnost startovat hned v následujícím dílu prestižního Světového šampionátu cestovních vozů FIA WTCC. To už je veliká výzva,“ dodal Najman.

Matějovský ovšem bude letos mít možnost dál jezdecky zrát i v jiném typu techniky. Na základě spolupráce BRT a stáje K+K Motorsport se stal i testovacím jezdcem. K+K Motorsport totiž letos nově startuje ve světové sérii FIA GT1 se strojem Saleen S7R a na tento zcela odlišný typ závodního nářadí se Michal také velice těší.

Bohemia Racing Team se jinak dál pilně připravuje na nadcházející okruhové bitvy letošního roku. „Nenecháváme rozhodně nic náhodě. Čekáme na nový Speciál AUDI DTM opět o rok mladší modelové řady a dál jednáme o možnostech jeho obsazení v sezóně. Jakmile budou definitivně jasné podrobnosti, bez odkladu je našim partnerům i fanouškům oznámíme,“ dodal Petr Najman.

Rolex Day Date Replica
Rolex Explorer II Replica
PR



 
 
Fotogalerie:   Petr Válek dvakrát bronzový v Dubaji, leden 2009, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose