www.car.cz
 

Martin Semerád se seznámuje s tratí nadcházející Kyperské Rally
     13.3.2009 10:38 - tisková zpráva


Martin Semerád už ví jaká je Kyperská Rally

Jezdec týmu Sherlog Racing se seznámil s tratí Kyperské Rally.

Jezdec týmu Sherlog Racing, Martin Semerád se seznámil s tratí Kyperské Rally. Náročné dva dny seznamovacích jízd maximálně využila posádka Martin Semerád – Bohuslav Ceplecha k přípravě rozpisu na klikaté rychlostní zkoušky středomořského ostrova Kypr. Tréninkové jízdy byly pro posádku Sherlog Racing Teamu nechtěně zpestřené drobnou nezaviněnou nehodou, kdy do jejich vozu naboural turista, který zapomněl, že se v bývalé britské kolonii jezdí vlevo.

Čtyři průjezdy testovací rychlostní zkouškou, která se nacházela nedaleko centra soutěže Limassolu, využili Martin Semerád s Bohuslavem Ceplechou k vyzkoušení různých variant nastavení podvozku, které pojedou v průběhu první etapy, která se stejně jako shakedownu jede pro Kypr netypicky na asfaltovém povrchu. Druhá a třetí etapa Kyperské Rally je již šotolinovou klasikou, a přinese mnoho variant povrchů od rozbitých skalnatých úseků po bahnité pasáže. Posádka Sherlog Racing Teamu i mechanici týmu jsou tak připraveni na náročné tři dny soutěže Mistrovství světa.

„Tratě Kyperské Rally jsou nesmírně náročné, a je jedno, zda-li se jedná o asfalt či šotolinu. Takto zatáčkovitý a technický charakter tratě jsme ještě neviděli, ale trať bude stejná pro nás pro všechny všechny. Je to pro mě zase další zkušenost, zkusíme si z toho vzít to nejlepší a posunout se opět o nějaký krůček dál. První etapa Kyperské Rally bude velmi náročná na brzdy, které budou v prudkých a dlouhých sjezdech z hor velmi namáhány.

Bude třeba na to myslet a nezničit brzdy v první rychlostní zkoušce. Na rychlostní zkoušky druhé a třetí etapy na šotolině se ale velmi těším, i když s tímto povrchem nemám zatím velké zkušenosti. V Mistrovství světa produkčních vozů PWRC šotolinový povrch převládá, a je třeba se na něm dále zdokonalovat. Samozřejmě naším prvořadým cílem zde na Kypru je dokončit další soutěž,“ říká před startem kyperské Rally jezdec týmu Sherlog Racing, Martin Semerád.


PR


 
 
Fotogalerie:   Norsko 2009 a tři naše posádky, foto Vladislav Maschl

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose