www.car.cz
 

Kuba Smrž v Kataru nakonec zcela bez bodů!
     15.3.2009 15:37 - tisková zpráva


Jen těžko uvěřitelné, co říct víc

Kuba Smrž si svou porci štěstí vybral zřejmě včera. A tak mu vrtkavá dáma, jenž rozhoduje o úspěchu či neúspěchu každého sportovce, ukázala v obou jízdách svou odvrácenou tvář.

Nemá smyslu polemizovat o tom, proč, za co a co kdyby. Prostě se stalo. Od toho jsou to závody. A někdy se to tak stává. A tak mezitím co je netypické mít úspěšný den pátek třináctého a mít úspěch spíše den jiný, v případě Kuby Smrže to bylo právě naopak. Ani jeden z obou závodů MS Superbiků v Kataru neskočil pro něj bodovým ziskem. A to přitom ambice byli podstatně vyšší. Pozitivem však je, že víru v závodění mezi a s těmi nejlepšími tento neúspěch nezlomil.

Jakub Smrž: “Dneska toho bylo až moc. Zažil jsem hodně blbých závodních dní, ale dnešek byl snad nejhorší. Warm up dnešní smůlu odstartoval, když jsem po “záhadném“ smyku zadního kola a absolvoval jsem let vzduchem s přistáním na hlavě, hrudníku a rameni. Před závodem jsem teda strávil veškerý čas v Clinica Mobile, kde mi museli rameno opíchat a dát dohromady ostatní pohmožděniny. První jízda byla ze začátku hodně pozitivní, měl jsem perfektní start a od začátku jsem se snadno držel v čelní skupince.

Po pár kolech jsem cítil, že je něco špatně s přední gumou nebo pérováním a propadl jsem se na 5. místo za Nakana. Jen jsem se ho snažil držet a zbytečně s neklidnou motorkou a odskakujícím předním kolem neriskovat, ale bohužel přišel úplně nevinný pád a tím závod skončil. Když přivezli motorku, tak jsme objevili příčinu, kterou byla zřejmě stará přední guma, jež po 7 kolech vypadala, jak kdyby vůbec nevyjela na závodní dráhu. Do druhé jízdy jsme udělali nějaké změny, aby motorka byla klidnější a fungovala podle mých představ, ale když na startu mechanici odešli a zkoušel jsem si jako pokaždé nastavení brzdové páčky a tlumiče řízení, tak jsem zjistil, že u tlumiče řízení je ulomený držák.

Musel jsem tedy zajet do boxu motorku vyměnit, odstartovat z boxu a přes všechnu snahu jsem dojel pouze na 17. místě. Navíc i s rezervní motorkou jsem měl problémy s odskakováním předního kola. Je to opravdu škoda a jsem z této soboty hodně zklamaný, ale ukázal jsem potenciál a to je důležité.

Teď se musím dát hlavně zdravotně dohromady a ve Valencii pokračovat v tom, co jsem zatím začal…“

MPAFoto.com


 
 
Fotogalerie:   Jakub Smrž v Kataru 2009, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose