www.car.cz
 

Simon Pagenaud rezervním pilotem Peugeotu 908
     28.3.2009 13:12 - Vladimír Rožánek


Sebastien Bourdais z Francie potřebuje pro závod ve Spa na 1000Km náhradu, sám se o tomto víkendu věnuje formuli F1. A tak se ke slovu dostane i jeho francouzský kolega Simon Pagenaud.

Spolu s Frankem Montagny a Stephanem Sarrazinem pojede závod Le Mans Série ve Spa, dlouhý závod prověří řádně jeho schopnosti za volantem vozu Peugeot 908 FAP Hdi. V Květnu se tak Pagenaud stane rezervním pilotem pro LMS. Do té doby však ještě absolvuje spoustu testů. Vyloučená však není ani jeho případná účast v Le Mans.

Pagenaud se do této doby těšil ze slibně se rozbíhající kariéry v Americe. Startoval s prototypem Acura v týme De Ferran Motorsport. Sportovní ředitel Peugeotu poděkoval tomuto týmu za jeho uvolnění a nevyloučil, že Pagenauda uvolní do týmu Pescarolo Sport pro slavný závod Le Mans.

Jezdec Simon Peganaud pak ještě vyzdvihl nabídku týmu Peugeot, který mu dává jednu z nejlepších nabídek, jakou kdy měl a těší se, že vyzkouší své jezdecké umění a porovná ho s Montagnym a Sarrazinem.

Simon Pagenaud – se narodil 18. 5. 1984

v roce 1994 absolvoval své první závody s motokárou

jezdil formuli Campus, Renault, Renault World Series, ale také ALMS, kde v týmu De Ferran Motorsport dokázal zajet i třikrát na stupně vítězů. Letos tedy bude rezervním jezdcem Peugeot Sportu.

Vláďa Rožánek

s přispěním Peugeot Sport

foto©Peugeot-Sport


 
 
Fotogalerie:   Peugeoty na Sebringu 09 © FREDERIC LE FLOC H / DPPI

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose