www.car.cz
 

Premiéra týmu Leon Supercopa Czech
     28.3.2009 14:37 - Vladimír Rožánek


Vekra racing tým Petra Fulína a Proficar Ivana Vršinského spojily síly a vznikl LEON SUPERCOPA CZECH team jako oficiální partner SEATu Česká republika. V pohárové bitvě budou jedinými jezdci z České republiky ve startovním poli. A jedna zajímavost. Protože oba nezapomínají pomáhat těm, co to potřebují, rozhodli se věnovat dvacet procent z výher na charitu.

Seriál sestává ze šestnácti závodů, které se odjedou na sedmi tratích – Hockenheimu, Lausitzringu, Oscherslebenu, Nürnburgringu, Zandvoortu, Dijonu a Norisringu. Závody se vždy konají při prestižní sérii DTM, kterou doplňují Porsche carrera cupu, F3 a VW Polo cupu, takže chybět nebude bouřlivá a hlavně početná divácká kulisa ( průměrná návštěvnost 85.000 diváků ). Na startu SEAT Leon Supercopy se představí na pětadvacet jezdců, kteří mimo volné tréninky, konající se v rámci závodních víkendů, mají povolené testování pouze na oficiálních testech, vyhlášených promotérem. Další testování jsou zakázána.

Závody přenáší třicet evropských televizních stanic včetně přímých přenosů na českém kanálu SPORT 5. Pohár se jede s identickými vozy Seat Leon. Základem je koncernový motor 2.0 TFSI, výkonově upravený na 301 koní, převodovka rovněž koncernová DSG se řazením pádly pod volantem.  
.Z pohledu Petra Fulína i Ivana Vršinského je start v SEAT Leon Supercopa jezdeckým vrcholem nadcházející sezony, ale jako manažeři svých týmů mají i své další plány. Ivan samozřejmě bude pozorně sledovat svůj tým Proficar v Octavia cupu, kde za něho pojedou Polák M.Slomian a R. Bareš.

Petr Fulín dokonce připravil několik projektů, které souvisejí s jeho dlouhodobým záměrem dát šanci mladým jezdcům k postupnému výkonnostnímu růstu a otevřít jim tak cestu až do mistrovství světa cestovních vozů. S těmito ambicemi souvisí projekt, který se symbolicky jmenuje „Mladí“ a je zaměřen na jezdce, kteří s automobilovým sportem začínají a sbírají první zkušenosti v závodech motokár.

Druhým projektem zůstává prestižní domácí okruhový Česká Pojišťovna-Škoda Octavia cup, ve kterém právě loni Vekra racing tým patřil k nejlepším a Petr Fulín skončil na druhém místě. Třetím souvisejícím projektem je německý Tourenwagen Challenge a český domácí šampionát, který nabízí jezdcům z Octavia cupu možnost svézt se na zahraničních okruzích a vyzkoušet si i domácí mistrovství. Do obou seriálů vstoupí tým s pohárovou Octávii, odlehčenou Octavií KIT a Alfou Romeo 147 GTA.

 

Kalendář SEAT Leon Supercopa
16. - 17.5. 2009                    Hockenheim (D)
30. - 31.5. 2009                    Eurospeedway Lausitz (D)
27. - 28.6. 2009                    Norisring (D)
18. - 19.7. 2009                    Circuit park Zandvoort (NED)
01. - 02.8. 2009                    Motorsport arena Oschersleben (D)
15. - 16.8. 2009                    Nürburgring (D)
10. - 11.9. 2009                    Dijon (FRA)

24. - 25.9. 2009                    Hockenheim (D)

 

Vekra Racing 


 
 
Fotogalerie:   WTCC - vítězství SEAT Sport v Brazílii 09, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose