www.car.cz
 

WTCC: Marrakech s Mullerem na čele
     28.3.2009 15:12 - Vladimír Rožánek


Po dvou napínavých podnicích FIA WTCC vedou společně Francouz Muller a Švéd Rickard Rydell. Společné konto jim ukazuje třicet bodů, přičemž o jedno vítězství více má na kontě Yvan Muller. Jezdci Seatu tak opanovali úvod šampionátu, ale sezóna je teprve v plenkách. Brazilec Farfus s BMW 320, nebo Andy Priaulx chtějí vybojovat body také, i když souboj se Seaty může být dost těžký, jak naznačil úvod sezóny.

Až sedmé místo patří po dvou odjetých víkendech Jörgu Müllerovi z Německa s BMW 320 týmu BMW Germany, což se zdá být docela překvapením.

Zatím se trápili i jezdci s vozy Chevrolet Cruze. Larini, Huff a Menu musí v další fázi přidat na výkonu a technici jejich stáje nalézt lepší nastavení nových vozů. Jeden bod v prozatimním pořadí nevěští nic dobrého.

Van Lagen, Ladygin a Šapovalov si zatím také pro body nedojeli, ale viděli jsme zlepšení vozů Lada 110 s dvoulitrovým motorem, a tak třeba body příjdou hned na následujícím, a pro mnohé neznámém okruhu v Maroku. Uvidíme, zda se v sezóně objeví i Chorvat Marin Čolak, který pochází z méně závodnické země.

Prozatímní pořadí WTCC:

1 Yvan MULLER (FRA) 30

2 Rickard RYDELL (SWE) 30

3 Augusto FARFUS (BRA) 20

4 Gabriele TARQUINI (ITA) 19

5 Jordi GENÉ (ESP)18

6 Andy PRIAULX (GBR) 16

7 Jörg MÜLLER (GER) 8

8 Sergio HERNÁNDEZ (ESP)  7

9 Alessandro ZANARDI (ITA) 3

10 Félix PORTEIRO (ESP) 3

11 Nicola LARINI (ITA) 1

11 Tom CORONEL (NED) 1


Vláďa Rožánek

foto©FIA WTCC


 
 
Fotogalerie:   ALMS v Sebringu 09©American Le Mans Series

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose