www.car.cz
 

Slavnostní pokřtění knihy Dakar 2009 Legenda pokračuje proběhlo v Praze
     9.4.2009 11:06 - tisková zpráva


Slavnostní pokřtění knihy Dakar 2009 Legenda pokračuje se povedlo, stejně jako celá kniha.

Slavnostní pokřtění knihy

Ve středu 8.4. proběhlo za účasti prakticky všech českých dakarských týmů slavnostní pokřtění knihy "Dakar 2009 Legenda pokračuje". Autoři Ladislav Lála a Petr Lusk dokázali prostřednictvím jedinečných fotografií a originálních textů zachytit atmosféru a ducha nejtěžšího závodu světa, který se jel letos vůbec poprvé v Jižní Americe.

Po úvodní audiovizuální prezentaci, která všechny vrátila v čase o několik týdnů zpět, zval postupně moderátor Vlastík Korec na pódium většinu posádek, které se zúčastnily letošního Dakaru. Pro celý večer byla charakteristická přátelská a uvolněná atmosféra. Prvním ze série překvapení povedeného křtu byla dvojice sličných modelek pomalovaných přímo na těle argentinskou a chilskou vlajkou a dalšími dakarskými symboly. Na závěr oficiálního bloku došlo za bedlivé pozornosti přítomných novinářů a televizních kamer k pokřtění výpravné publikace oběma autory i vydavatelem, tiskařem a závodníkem Martinem Macíkem.

" Je to nádherná knížka a je vidět, že na ní kluci odvedli opravdu velký kus práce", prohlásil pětinásobný vítěz rallye na čtyřkolce Josef Macháček.

Úspěšný dakarský nováček, poslanec a radní v jedné osobě Jiří Janeček shrnul své pocity slovy: " Když se něco dělá z lásky a navíc skvěle, tak to prostě nemůže skončit špatně. Knížka Ládi a Petra je opravdu nádherná."

Slovy chvály nešetřil ani úspěšný automobilový závodník Miroslav Zapletal: "Do Prahy to mám sice daleko, ale tohle jsem si nemohl nechat ujít. Knížka je to opravdu nádherná."

" Práce na knížce pro mně byla úplně novou zkušeností." prohlásil Láďa Lála, který měl na starosti textovou část a přispěl i množstvím fotografií. " S Petrem jsme se na spolupráci dohodli již v Argentině. Snažili jsme se vydat kvalitní knížku a snad se nám to díky poctivé mravenčí práci a spolupráci s Martinem Macíkem povedlo. Velký dík patří i týmům, které projektu od začátku fandily."

Fotograf Petr Lusk neskrýval po skončení křtu nadšení: " Od cvaknutí spouště do okamžiku, kdy držíte v ruce knížku, musíte ujít dlouhou cestu. Výsledek ale v tomto případě stojí za to, tedy alespoň podle reakcí přítomných novinářů a dakarských týmů. Člověk nemůže uhlídat všechno, ale díky pochopení Martina Macíka jsme měli proces tisku knihy celou dobu pod kontrolou."

Kniha je distribuována prostřednictvím internetových stránek www.dakar2009.cz.  Na těchto stránkách si také můžete prohlédnout galerii fotografií ze slavnostního pokřtění knihy.

PR


 
 
Fotogalerie:   Dakar 2009 objektivem Jirky Vintra 2

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose