www.car.cz
 

Tomáš Kašpárek v letošní sezóně pod hlavičkou a s formulí BMW Mičánkova týmu
     10.4.2009 22:15 - tisková zpráva


Tomáš Kašpárek v sezóně 2009 pod hlavičkou Mičánek-Motorsport

Již v průběhu zimní přestávky byla avizována změna motoristické disciplíny pro Tomáše Kašpárka i jeho bratra Jana. Oba mladíci v uplynulých sezónách startovali v Mistrovství České republiky v závodech do vrchu. Kvůli růstu jejich závodních schopností bylo rozhodnuto o přestupu na okruhový šampionát. Volba padla na formule, konkrétně pak divizi 3 tedy formulové vozy s objemem do 1400ccm.

Tomáš vyzkoušel již během sezóny 2007 při testování dvoulitrovou formuli Dallara a s jízdou v tomto speciálu byl uchvácen. Druhá příležitost pilotovat formulový vůz byla na podzim 2008, kdy usedl do formule BMW, která byla později zakoupena pro jeho bratra Honzu.

Otázku, s jakým vozem vyrazí Tomáš do letošní sezóny, nakonec rozluštila dvojice jarních testů, když si Tom vyzkoušel na mosteckém autodromu vůz Národní formule a o tři týdny později formuli BMW při testu na Masarykově okruhu. Rozhodnutí nakonec padlo na formuli BMW.

Tomáš tak bude startovat s definitivní platností za tým Jiřího Mičánka v kompletním seriálu Mistrovství republiky v závodech na okruzích 2009 a to v divizi 3 volné formule. „Brněnský tým Mičánek Motorsport nám nabídl dobré podmínky pro závodění s formulí BMW. BMW je rychlejší než národní formule, stroj je dobře připravený a Mičánek Motorsport má dlouholeté zkušenosti s formulovými závody.

Co více si můžeme přát. Během testu měl celý tým perfektní přístup a tak nám nebránilo nic, abychom uzavřeli smlouvu pro letošní sezónu ke spokojenosti obou stran“, řekl k celé věci Tomáš Kašpárek.

 

http://www.ecceracing.eu


 
 
Fotogalerie:   Test Ecce Homo Racing Teamu v Mostě, březen 2009, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose