www.car.cz
 

Vrchaří začínají tradičně v Násedlovicích na Slováckém kopci 2009
     14.4.2009 12:47 - tisková zpráva


A sezóna závodů do vrchu 2009 začíná. Již tradičně se utkají jezdci z České republiky, Slovenska, Polska a Rakouska při bojích o každou setinku sekundy v Násedlovicích, tradiční to kopcové baště. Ve dnech 18. – 19. 4. 2009 se po desáté sjedou fanoušci, jezdci a jejich doprovod na kyjovské Slovácko, kde jako vždy začíná mezinárodní seriál v závodech automobilů do vrchu KW Berg-Trophy. Tento velmi prestižní seriál je letos nově vypsán jako Mistrovství Střední Evropy 2009, který organizuje International Hill Climb Association.

Pořadatelům se přihlásilo k dnešnímu dni 134 jezdců, kteří s napjetím očekávají první těžký start do sezóny. Letos se můžou fanoušci těšit na obhajobu podzimního vítězství sudoměřického Michala Novického na voze Reynard 032 F3, na desetinásobného vítěze Slováckého kopce Miloše Zmeškala na dalším formulovém voze Dallara F3, na špičkový 550 „koňový“ vůz Mitsubishi Colt Marka Rybníčka, na Martina Šípka se sportovním prototypem Lucchini, na slováka Zdeno Pastvu s vozem Alfa Romeo 156 WTCC, Vladimíra Vitvera na speciálu Lotus WR-9, reprezentanty Milana Svobodu na Dallaře JSC, prvního vítěze Slováckého kopce v roce 2005, a Jiřího Vovse na Subaru Impreza WRX STi, Jaroslava Práška na překrásném Chevronu F2, Editu Práškovou na další Dallaře JSC, Davida Komárka na voze Mitsubishi Lancer Evo X, Jiřího Sedláčka s BMW M3 SŠ 09, Aleše Mlejnka na formulovém voze Opel Lotus, Filipa Zelenského opět na voze Dallara F3, na nestárnoucího Marcela Pipka s dalším spiderem PRC Opel a Antonína Daniela s BMW M3 VPT:

„Těším se moc, protože to bude moje premiéra s novým vozem. Budu si muset trochu zvykat, tudíž to bude určitě napínavé. Bude to chvíli trvat, než se vše naučím. Chtěl bych se v Násedlovicích dostat ve třídě na bednu, možná trochu potrápit Marka Rybníčka. Uvidíme“. Diváci se mohou těšit i na showmana a driftera Norberta Kováčika s dalším BMW M3: „Těším se moc, protože zima byla dlouhá. Kopec je pěkný. V tréninkových jízdách budu driftovat, v závodních jízdách na „oči“ závodit. Speciální cíle si nekladu“. Dále rovněž na jezdce historických vozů v čele s Pavolom Gallom na voze Fiat 128 SC, Liborem Jelínkem s BMW 3.0 CSL či Milanem Galášem s BMW 2002 Ti. Na startu bude mnoho dalších výborných jezdců a překrásných automobilů z České republiky, Slovenska, Polska a Rakouska.

Tréninkové jízdy začínají vždy v sobotu i neděli od 8,00 hodin, závodní jízdy po oba dny od 13,00 hodin. Žádáme diváky, aby do areálu závodu přicházeli s větším předstihem a to od obcí Násedlovice, Karlín nebo Čejč.

Výsledky závodu budou po oba dva dny k dispozici on-line na webových stránkách www.berg-trophy.cz , kde jsou i další informace o závodu nebo celém seriálu.

Ze závodu v Násedlovicích bude vyráběn KW Magazín, který bude určen pro vysílání v TV Sport 5 a na internetu. Zároveň bude vyrobeno i DVD, které bude možno objednat na výše uvedených webových stránkách.

 

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Triola Cup 2009 - Bílina - foto Miloš Jenčík

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose