www.car.cz
 

Očekává se nejnapínavější série v historii Octavia Cupu
     22.4.2009 08:36 - tisková zpráva


Do startu třináctého ročníku zbývají poslední minuty
Očekává se nejnapínavější série v historii Česká pojišťovna – Škoda Octavia Cupu



Už jen poslední dny, hodiny a minuty zbývají do zahájení prvního podniku třináctého ročníku Česká pojišťovna - Škoda Octavia Cupu. Nervozita vrcholí, napětí a atmosféra houstne. Není pochyb o tom, že v rámci letošní Jarní ceny Masarykova okruhu na brněnském automotodromu odstartuje jedna z nejnapínavějších, ne-li dokonce nejnapínavější, série v historii prestižního poháru. Dramatickou situaci ještě před konáním prvních závodů vytváří především pozměněné pohárové propozice a výkonnostně vyrovnané startovní pole.

Letošní pohárový souboj začal na dálku už při přípravě a testování jezdců v uplynulých týdnech. Ča-sy dosahované jednotlivými borci na závodních tratích letěli éterem rychlostí světla od jednoho týmu k dru-hému, jezdci si informace předávali a všichni se snažili překonat výkony ostatních. Nejsledovanější byly po-chopitelně výsledky papírových lídrů. "Myslím, že jsem se v testech hodně přiučil. Podařilo se nám ideálně seřídit auto a časy jsou skutečně dobré.

Po absolvování přípravné série to vypadá slibně, jsem přesvědčen, bell & ross replica watches že zužitkuji svůj maximální potenciál i možnosti vozu, ale uvidíme, jak na tom budou soupeři a jak se budou vyvíjet první závody. Každopádně stát se může cokoli, bude to opravdu zajímavá sezóna a už se na ní hod-ně těším," uvedl po testovací přípravě Polák Mateusz Lisowski, jenž neskrývá své vítězné ambice, a proto v tréninku neponechával nic náhodě a věnoval se také dost fyzičce, pravidelně posiloval a běhal v přírodě.

Ve výčtu favoritů je ovšem loňský polský nováček jedním z mnoha a situace před prvními závody je výkonnostně velice vyrovnaná. Vedle zkušených borců Františka Doška, Jiřího Gottwalda, Jana Dostála, Jiřího Jupy, Bohumila Pffeifera, Milana Vaňkáta nebo Miloslava Kárného je mezi jezdeckou elitu zařazován další polský ne nezkušený mladík Michal Slomian. První závody naznačí, jaké jsou šance nováčka Milana Kusého juniora, jenž také nepatří zdaleka mezi začátečníky na závodních tratích. Posun ve výsledcích výše se letos očekává od stále rychlejší blonďaté Slovenky Michaely Peškové, která by měla atakovat medailové pozice podobně jako Daniel Skalický, Radek Bareš či Aleš Jirásek. Zlepšení zaznamenal rovněž Tadeáš Martínek.

Rychlejší než v loňské sezóně je Chorvat Tiki Ivoševič. V testech zaznamenával ztrátu pouhých tří desetin vteřiny na kolo na elitní soupeře. "Výsledky v přípravě mě potěšily a jsem spokojen. Zrychlil jsem, cítím se ve velké pohodě," svěřil se Ivoševič, podle kterého ke zlepšeným výkonům na závodní dráze pod-statnou měrou přispěla zimní příprava na počítačovém simulátoru. "Posunulo mě to jinam. Na počítači jsem piloval jízdu do poslední chvíle ještě v průběhu skutečných testů," sdělil sedmatřicetiletý jezdec.

Počítačový simulátor v přípravě na sezónu využíval také Slovák Patrik Nemec. Loni debutant za vo-lantem pohárové Octavie po dvou čtvrtých místech v závodech skončil v konečném hodnocení sedmý. Letos myslí podstatně výše. "Máme po repasi motor a převodovku, tak věřím, že auto bude v lepší kondici než loni a pozná se to třeba na brněnském okruhu ve stoupání ze Schwantzovi zatáčky k cíli," řekl Nemec.

Promotér poháru společnost Ring group a.s. má pro první závody prestižní série přihlášeny dvě de-sítky jezdců. "Složení startovního pole potvrdilo naše očekávání a zdá se, že máme před sebou skutečně velice zajímavou sezónu. Výkonnostně vyrovnaná jezdecká sestava a rošáda osmi nejrychlejších borců z prvního nedělního závodu na startu druhé jízdy jsou příslibem velkých soubojů," konstatoval zástupce pro-motéra Luděk Diviš a dodal: "Vše je OK a na první závody nachystáno. Třináctý ročník může začít."
Předpověď počasí slibuje pro úvodní pohárový podnik slunce a občasné mraky. Nic nenasvědčuje tomu, že by jezdci museli nasazovat mokré pneumatiky.

V pátek 24. dubna absolvují účastníci třináctého ročníku Česká pojišťovna – Škoda Octavia Cupu na dráze brněnského automotodromu první volný trénink od 16.50 hodin. V sobotu je v 8.30 hodin na programu druhý volný trénink a potom v 10.25 kvalifikace. První letošní závod startuje v neděli 26. dubna v 10.20 hodin, druhý je na pořadu v 14.00 hodin.

roger dubuis replica watches  

PR




 
 
Fotogalerie:   Výběr předešlých sezón MMČR ©V.Rožánek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose