www.car.cz
 

Václav Pech po velkém boji zlatý na Rallye Šumava 2009
     21.4.2009 08:40 - tisková zpráva


Václav Pech s Petrem Uhlem zvítězili na Rallye Šumava
Tisková informace Václava Pecha jun., Plzeň, 21.4.2009

Posádka EuroOil teamu Václav Pech jun. – Petr Uhel vystoupala na stupeň nejvyšší při 44. Rallye Šumava a jejich jména se podruhé vítězně zapsala do historie této naší nejstarší soutěže.

Posádka modrožlutého Mitsubishi Lancer EVO IX vstoupila do závodu druhým časem na klatovském okruhu, který se jel v pátek v podvečer jako prolog a i když hustě pršelo, kolem trati byly tisíce fanoušků a diváků. V průběhu první etapy, která se jela v sobotu již za slunečného počasí, sváděl Václav Pech jun. sekundové souboje o druhé místo s Pavlem Valouškem, který se na něho dotáhl po Pechových problémech se spojkou. „V průběhu úvodní ranní zkoušky nám praskla tlaková hadice s kapalinou od spojky, pedál se propadl zcela nefunkční až na podlahu.

V závodním voze není naštěstí potřeba za jízdy používat spojku a řadí se bez ní, ale problém je se bez spojky rozjet, natož odstartovat do rychlostní zkoušky. Musel jsem se rozjíždět přes startér se zařazenou jedničkou. Samozřejmě jsme tím ztráceli, ale důležité bylo neudělat v průběhu rychlostky sebemenší chybu nebo hodiny, jelikož by jsme se z takové situace jen velmi těžko opět rozjeli. Podařilo se nám dostat do servisní zóny, kde mechanici banální závadu odstranili“, říká Václav Pech jun. Ten společně s Petrem Uhlem dokončil I. Etapu na druhém místě se ztrátou 17. vteřin na vedoucího Krestu, ale však jedoucího na speciálu Peugeot Super 2000, který prorazil na jedné rychlostce pneumatiku a ztratil také nějaký čas.

Druhá etapa odehrávající se na Klatovsku a Plzeňsku pokračovala dalšími souboji, ve kterých se západočeská posádka objevovala na předních místech. Od třinácté rychlostní zkoušky, která byla v plzeňských Štruncových sadech, výsledková listina nepoznala jiného vítěze než právě posádku EuroOil teamu. Na posledních dvou RZ-tách měl vedoucí Kresta problémy s výkonem a Pechovi s Uhlem se podařilo v infarktovém závěru do čela závodu a zvítězit s minimálním náskokem 1,4 sekundy.

„Jsme s Petrem neskutečně šťastni a je to úplná euforie zvítězit na tak těžké soutěži, kterou letošní Šumava byla. Děkujeme všem, co se o naše vítězství přičinili a fanouškům, kteří nás mohutně povzbuzovali,“ raduje se vítěz Rallye Šumava Václav Pech jun.

Další soutěží pro posádku Václav Pech jun. - Petr Uhel a celý EuroOil team bude reprezentační start na Rallye Saturnus, kde budou obhajovat loňské vítězství.
Mezitím o volném víkendu jim byla nabídnuta možnost svést se soutěžním vozem Mitsubishi upraveným na zemní plyn a to při “sprintu“ v Lužických horách.


www.VaclavPech.cz  



Konečné výsledky 44. Mogul Šumava Rallye Klatovy 2009 

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Pech-Uhel
Kresta-Gross
Valoušek-Hrůza
Běhálek-Černohorský
Tarabus-Trunkát
Trojan-Dolečková
Jelínek-Kotěna
Arazim-Gál
Barvík-Bartončík
Hozák-Hršel
Mitsubishi Lancer EVO IX
Peugeot 207 S2000
Mitsubishi Lancer EVO IX
Subaru Impreza Sti
Fiat Grande Punto S2000
Mitsubishi Lancer EVO IX
Mitsubishi Lancer EVO IX
Mitsubishi Lancer EVO IX
Mitsubishi Lancer EVO IX
Mitsubishi Lancer EVO IX
1h57'46"8
+1"4
+17"7
+1'28"1
+2'48"3
+2'57"1
+3'07"8
+3'23"4
+3'31"0
+3'36"0


 
 
Fotogalerie:   Rally Šumava 2009 - foto Radek Rochelt

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose