www.car.cz
 

Mičánek Motorsport se vrací na české okruhy, občas pojede i Porsche Carrera Cup
     23.4.2009 09:27 - tisková zpráva


Po dvou sezonách zaměřených na start v německém seriálu Porsche Carrera Cup se vrací Jiří Mičánek do mezinárodního mistrovství České republiky na okruzích, kde je plánem týmu prosadit se na stupně vítězů ve vytrvalostních závodech ve třídě do 3500 ccm. Společně s Mičánkem pojede s vozem Porsche 997 GT3 nový jezdec týmu Martin Jerman, který po šesti sezonách v závodech do vrchu zamířil na okruhy.

Stejnou cestou se vydal i osmnáctiletý Tomáš Kašpárek, jenž se letos představí s formulí BMW v kategorii D3 do 1400 ccm. V brvách týmu bude jezdit také Gabriela Jermanová s vozem Renault Clio v divizi 4 do 2000 ccm. Stejně jako v loňském roce bude letos startovat sedmnáctiletý Tomáš Mičánek v seriálu VW Polo Cup. S výjimkou Tomáše Mičánka se celý tým představí premiérově o víkendu v Jarní ceně Brna.

"Chceme se představit v domácím prostředí a dokázat, že naše výsledky z minulých sezon v zahraničí rozhodně nebyly hanbou," uvedl na dnešní tiskové konferenci šéf týmu Jiří Mičánek senior, podle nějž je cílem umístění týmu na stupních vítězů. Kromě toho má tým v plánu účast v některých závodech seriálu Porsche Carrera a Porsche Super Sport Cupu. "Bude to náročné, neboť se budu střídat za volanty tří různých vozů," poznamenal Jiří Mičánek junior.

Rozhodnutí Martina Jermana vrátit se na okruhy vyplynulo z krize, kterou prochází vrchařský seriál. "Ubývá konkurence i atraktivnost závodů. Byl jsem stále na cestách. Budu mít ale obtížnou situaci, neboť v kopcích jsem jezdil s výkonnostně slabším vozem s předním náhonem. Nyní se musím učit jezdit rychle," poznamenal Jerman, který se do Mičánkova týmu vrací po šesti letech.


JiPo


 
 
Fotogalerie:   Výběr předešlých sezón MMČR ©V.Rožánek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose