www.car.cz
 

Jirka Janák a jeho první svezení v Bahrajnu
     24.4.2009 22:41 - tisková zpráva


Dnešní volný trénink prokázal, že žádný vůz napoprvé nefunguje tak, jak by měl a že testovací jízdy jsou nezbytně nutné. Jirka Janák je nestihl se svým novým autem před začátkem sezóny absolvovat, a tak si první svezení vyzkoušel až v Bahrajnu. Výsledkem je osmé místo, jenž je zrcadlem této skutečnosti. Jirka si však rozhodně těžkou hlavu z tréninkové pozice nedělá.

„Někteří piloti mají v nové sezóně už hodně natestováno, což jsem já ani letos bohužel z objektivních příčin nestihl. Věděl jsem do čeho jdu a že teprve až ve volném tréninku budu moct vyladit nedostatky a sžít se s vozem. Téméř celý trénink jsem figuroval na konci, vůz byl nezajetý a měl jsem problémy i při brždění. Věřím, že zítra už bude vše fungovat tak jak má,“ nechal se slyšet Jirka po své první letošní projížďce bahrajnským okruhem.

Zítra čeká jezdce nejen důležitá kvalifikace pro oba závody, ale i první bodová nadílka. Kdo si z ní utrhne nejvíc, to se dozvíme krátce po dvanácte hodině našeho času. V startovní listině obou závodů v Bahrajnu přitom figuruje nezvykle nízký počet přihlášených jezdců, celkem 14. Body si bude dělit prvních osm, jen šest z nich tedy odejde s prázdnou. Bude to bezpochyby náročný boj a Jirka si o to víc cení podpory svých fanoušků.

www.jiri-janak.com


 
 
Fotogalerie:   Formule Master - dubnové testy v Brně, foto J. Navrkal

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose