www.car.cz
 

Úspěchů není nikdy dost ! Buggyra je připravena opět vyhrávat.
     2.5.2009 11:32 - tisková zpráva


Úspěchů není nikdy dost!

V restauraci Theatro nacházející se v prostorách Karlínského divadla proběhla v dopoledních hodinách tisková konference týmu Buggyra International Racing System.
 
Po bombastickém vstupu v podobě dynamického sestřihu toho nejlepšího z předchozí sezóny uvedl tiskovku vůdčího truckového týmu posledních sezón sportovní moderátor TV Nova Martin Pouva. Jak konstatoval na úvod, loňskými vynikajícími výsledky (první dvě místa v individuálním šampionátu a vítězství v Poháru konstruktérů) si na sebe český tým upletl pomyslný bič. Následovala reakce sportovního manažera Jana Kalivody, podle kterého není úspěchů nikdy dost. Navíc se žádné z Buggyr startující ve třídě Race Truck doposud například nepodařilo zvítězit na domácím okruhu největšího konkurenta Antonia Albaceteho ve španělské Jaramě.

Vzhledem k tomu, že letos probíhala tisková konference poněkud netradičně, vystřídalo se za moderátorským stolkem hned kvarteto členů vedení týmu. Zatímco Honza Kalivoda naznačoval, že pokud si tým i na startu příští sezóny zachová čísla 1 a 2, nebránil by se prohození pořadí, je úřadující šampión David Vršecký se současným stavem věcí nadmíru spokojen! A je rozhodnut udělat vše pro jeho zachování. Případným ziskem druhého titulu by se totiž David vyrovnal po sportovní stránce svému objeviteli a zatím stále nejúspěšnějšímu truckerovi české historie Martinu Kolocovi. "Když jsem před deseti lety začínal, chtěl jsem se Martinovi alespoň v něčem přiblížit. Mám titul a s jídlem roste chuť," prohlásil roudnický jezdec. Velkému zájmu novinářů se vedle i letos neexistují týmové strategie těšila rovněž změna pravidel. Na rozdíl od předchozích ročníků se pojede hned po měřeném tréninku plnohodnotný závod, po vyhlášení výsledků se jezdci znovu posadí do svých závodních speciálů s tím, že si prvních osm jezdců prohodí místa a závodit se bude o poloviční počet bodů. "Z marketingového hlediska to považuji za velmi dobrý nápad. Jeho veličenstvo divák má právo na co nejdramatičtější podívanou," řekl v reakci na změnu pravidel Honza Kalivoda. Reakce Davida Vršeckého byla o poznání méně nadšená. "Diváci se budou nepochybně bavit, nuda určitě nehrozí ani pilotům. Mezi prvním a osmým jezdcem šampionátu jsou hodně velké časové rozestupy, bude určitě zábavné, až se s Markusem a Antoniem budeme hrnout po startu kupředu a kličkovat mezi pomalejšími jezdci. Už teď je mi líto mechaniků, kteří se starají o plasty."

Dvojice inženýrů Kress – Dolejš rovněž představila nové závodní speciály pro sezónu 2009. Poprvé v historii týmu pojedou oba jezdci rozdílné stroje. "Markus je konzervativnější a spokojený s tím, co jsme po vzájemné dohodě připravili. David toužil především po změnách na přední nápravě. Je mistr Evropy, museli jsme vyhovět. Oba jezdci jsou zatím spokojeni, což považuji za nejdůležitější," řekl Mario Kress na závěr.
 
Buggyra

 
 
Fotogalerie:   TK Buggyry před sezónou 2009, foto Jiří Maršíček a foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose