www.car.cz
 

Závodní trať v Portu Michal Matějovský odhaloval na počítači
     2.5.2009 11:36 - tisková zpráva


O uplynulém víkendu, při závodech MMČR v Brně, kde Michal Matějovský startoval s vozem SEAT León SC TDI slovenského týmu SEAT Sport Slovakia, se také připravoval za pomoci počítačového simulátoru na závod v Portu. Tato portugalská trať je velmi náročný městský okruh, na kterém Michal ještě nikdy nestartoval a také na něm není možnost testování.

Závodní trať v Portu, známá jako Circuito da Boavista, je městským okruhem s historií, která sahá až do 50. let minulého století. Tehdy se jezdci proháněli úzkými alejemi či mezi malými domky po dlážděných silnicích. Trať byla posléze uznána jako příliš nebezpečná, v roce 1960 byl městský okruh uzavřen a pro závody automobilů se již dále nepoužíval.

Až v roce 2005 byla trať kompletně opravena a svoji délkou 5,333 km přizpůsobena současným potřebám. Od té doby je zařazena jako městský okruh pro závody FIA World Touring Car Championship, opět jako Circuito da Boavista. A právě na této trati se uskuteční počátkem července letošního roku také třetí podnik seriálu SEAT León Eurocup.

"Na letošní sezónu se připravuji opravdu důkladně a proto jsem v Brně uvítal možnost natrénovat si Porto alespoň na simulátoru firmy Simracing (www.simracing.cz), za což bych chtěl poděkovat," řekl po absolvování několika okruhů na počítačovém simulátoru Michal Matějovský. Tento simulátor byl součástí zázemí VEKRA Racing Teamu, který v Brně startoval v prestižním seriálu Česká Pojišťovna Škoda Octavia Cup 2009.

 

PR

ČSMS


 
 
Fotogalerie:   Jarní cena Masarykova okruhu 2009 objektivem Radka Holuba

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose