www.car.cz
 

FIA GT v Silverstone, Wendlinger se Sharpem vstoupili do sezóny nejlépe a vyhráli !!
     3.5.2009 23:14 - tisková zpráva


FIA GT v Silverstone, Wendlinger se Sharpem vyhráli, Lacko a Dominguez pátí !!

K plus K motorsport ovládl Silverstone, Wendlinger se Sharpem vyhráli, Lacko a Dominguez skončili pátí
3. května 2009, Silverstone, Velká Británie

Sen se stal skutečností. Českotřebovský automobilový tým vyhrál zásluhou dvojice pilotů Karl Wendlinger - Ryan Sharp úvodní závod FIA GT Championship v kategorii GT1, který se jel v neděli 3. května na okruhu v Silverstone. Pětašedesát kol obkroužili vítězové za 2:00:10 hod. a druhé v pořadí, Bertoliniho s Bartelsem, porazili o více než pět vteřin. Úspěch týmu podpořilo vynikajícím pátým místem duo Adam Lacko - Mario Dominguez.

"Závod byl velmi vyrovnaný, prvních šest aut se po dvou hodinách jízdy srovnalo v jedné v minutě," konstatoval šéf stáje K plus K motorsport Karel Kubů a pokračoval: "Vyrovnaný závod jsme svedli především s vozy Maserati stáje Vitaphone, a to s posádkou Bertolini - Bartels. Druhou posádku Vitaphone, Ramos - Müller, která s námi sváděla rovněž urputnou bitvu, vyřadila technická závada."

Stejně jako Karl Wendlinger, také Ryan Sharp zajížděl s vozem Saleen S7 velmi kvalitní časy. "Na konci závodu se také projevilo, že jsme měli méně opotřebované gumy," podotkl Kubů a pokračoval: "Karl je jezdec extra třídy a tady to všem ukázal."

Spokojen byl šéf K plus K motorsport i s pátým místem své druhé závodní dvojice. "U Maria Domingueze je každým kolem vidět velké zlepšení, je to zkušený a pro nás perspektivní jezdec. Je třeba připomenout, že byl zvyklý závodit ve formulových vozech, nyní jel poprvé závod v ´zavřeném´ autě. Klobouk dolů před Adamem Lackem, při své premiéře s vozem GT1 byl po celý víkend velmi rychlý a podával vyrovnané výkony. Sám jsem překvapen, jak se nám dařilo."

V průběhu závodu na trati kroužil několik kol safety car. "To je vždy problém, protože safety car naruší taktické plány týmu, ale zvládli jsme to a nic neztratili. Důležité bylo, že se nám povedlo rychle se vrátit na vedoucí pozici. Jakmile jsme již na ní byli, měli jsme usnadněnou roli a šanci dotáhnout závod do vítězného konce," poznamenal Kubů a dodal: "Chtěli jsme s oběma vozy dosáhnout co nejlepšího výsledku. Na druhou stranu to byl náš první závod, tým je složený z relativně nových lidí, takže výsledek je nad naše očekávání."

Výsledky:

1. Wendlinger/Sharp (Saleen S7) 2:00:10.556 hod., 2. Bertolini/Bartels (Maserati MC 12) 2:00:16.055 hod., 3. Moreau/Maassen (Corvette Z06) 2:00:36.512 hod., 4. Hezemans/Kumpen (Corvette Z06) 2:00:41.120 hod.,
5. Lacko/Dominguez (Saleen S7) 2:01:10.184 hod., 6. Longin/Ruffier (Corvette Z06) 2:01:54.380 hod.

http://www.kpluskmotorsport.cz/


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose