www.car.cz
 

Frankieho tým má za sebou závěrečné testování a je připraven na Assen
     4.5.2009 11:15 - tisková zpráva


Závěrečné testování

Ve středu dopoledne skončilo vyhodnocením dat poslední testování před začátkem sezony. Testování proběhlo v pondělí a v úterý na letišti v Hoškovicích u Mnichova Hradiště . Získaná data odpovídají našim očekáváním a Frankie s Markusem jsou spokojeni. Nyní jsou oba závodní speciály Frankieho Vojtíška a Markuse Altenstrassera připraveny na první závod sezony.

Ten se uskuteční 9.–10. května na okruhu Assen v Holandsku. Na prvních závodech nás čekají také novinky v pravidlech závodů. Na rozdíl od předchozích ročníků se pojede hned po měřeném tréninku plnohodnotný závod-za plný počet bodů a po vyhlášení výsledků se jezdci znovu posadí do svých závodních speciálů s tím, že si prvních osm jezdců prohodí místa a závodit se bude o poloviční počet bodů.

Touto změnou pravidel budou jistě potěšeni diváci. Nuda během závodu určitě nehrozí ani pilotům, bude to určitě zábavné . Dojde k hodně kolizím mezi jezdci a mechanici budou mít hodně práce s opravami plastů. Celý team se na první závody velmi těší.

oficiální stránky týmu: http://www.frankie.cz

 

Závěrečné přípravy
(15. dubna) 
Přípravy na závodní sezónu roku 2009 jsou v plném proudu. První závod se jede za necelý měsíc na Holandském okruhu Assen. Jezdci Frankie Truck Racing Teamu, Frankie Vojtíšek a Markus Altenstrasser mají hodně práce s přípravou na závodní sezónu. Během zimního období proběhly na obou závodních vozech různé úpravy dle homologací FIA, např. podvozku, motoru, ale i elektroniky.

Nové úpravy na obou závodních trucích se zkoušely na dvou testováních, která proběhla na testovacím okruhu Renault Trucks La Valbonne a následně na závodním okruhu v Nogaru. Obě testování proběhly za velmi příznivého počasí s teplotami okolo 17 stupňů. V Čechách v té době byla teplota okolo nuly a sněžilo. Trucky během testování podstoupily několik různých nastavení, které nám ukázaly, co je potřeba upravit a vylepšit či vyměnit. Auta jedou dobře a Frankie s Markusem jsou spokojeni.

Samozřejmě víme, jakým směrem se má ubírat naše další práce. Hned po skončení testování se team přesunul zpět do domácího prostředí v Jablonci nad Nisou. Další testování, jen na doladění posledních úprav, proběhne před prvním závodem v Assenu, který se koná od 9. - 10. května 2009.

PR


 
 
Fotogalerie:   CRASH- na čtyřkolce do lesa...při záv.do vrchu-Zbraslav 09 foto Luboš Novosád

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose