www.car.cz
 

Wolfgang Kaufman začal sezónu druhým místem v Brně
     5.5.2009 17:22 - Vladimír Rožánek


Wolfgang Kaufmann, společně s Talkanitsou, zajeli v Brně na úvod sezóny nečekaný úspěch s vozem Corvette C5-R, který odpovídá specifikacím pro závody Le Mans Série. Oproti těmto závodům však v českém mistrovství není povinný restriktor, což umožňuje autu větší rychlost. Potom může změřit síly s ostatními vozy GT.  Vůz Corvette C5-R však air-restriktor má.

Starší vůz GT1 tak měl silnou konkurenci, nejen ve vozech specifikace DTM, ale také nových strojích GT2, či GT3.

Na startovním roštu se po kvalifikacích objevila rakouská posádka až na sedmém místě, když pneumatiky Pirelli ještě mnoho nefungovaly.  Tým pak použil dvě sady pneumatik určených pro loňksé závody FIA GT v Brně, které se tam letos již nepojede. Warm-up pak znamenal zlepšení na čtvrté místo. Posádka měla problém udržet se na časech vozů GT2 a GT3, které omezující restriktor nemají. I tak ovšem zajela rakouská posádka Talkanitsa-Kaufmann na úvod sezóny výborné druhé místo v závodu na 3 hodiny, který se konal v rámci Jarní ceny Masarykova okruhu. Pochvalu tak zaslouží nejen jezdci, ale celý tým Seppa Renauera.

AT Racing


 
 
Fotogalerie:   FIA GT Silverstone©DDPI

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose