www.car.cz
 

Zámecký vrch na víkend chystá i perličky pro diváky
     8.5.2009 12:22 - tisková zpráva


Perličkou v Náměšti bude exhibiční účast slovenského showmana Igora Drotára s WRC

První závod automobilů do vrchu se datuje 14. květnem 1972, kdy na trati dlouhé 1700 m s převýšením 125 m, se uskutečnil v Náměšti nad Oslavou oblastní přebor. V Náměšti se pokračovalo v pořádání závodu, který dostal oficiální název Zámecký vrch. Jen málokdo z tehdejších činovníků Automotoklubu Svazarmu v Náměšti nad Oslavou si tehdy uvědomil, k čemu svoji prací položil základní kameny. Postupně se Zámecký vrch i přes přerušení v pořádání, dostal od oblastního přeboru, přes přebor ČR a mistrovství ČR, do tehdejšího federálního mistrovství republiky v roce 1983. V dnešní době se zde pravidelně pořádají závody MMČR v závodech do vrchu a letos premiérově zde vyjedou i jezdci KW Berg-Trophy.

Na trati dlouhé 2030 metrů, se v rámci Mistrovství Střední Evropy 2009, utkají tento víkend jezdci z České republiky, Rakouska, Polska a Slovenska, o další body tohoto prestižního seriálu. Mezi favority víkendových závodů musíme zařadit především domácího jezdce Marka Rybníčka, který startuje s vozem Mitsubishi Colt Evo 550: „Na domácí premiéru se moc těším! Myslím si, že auto nám fungovalo perfektně v Bánovcích a charakter našeho kopce je velmi podobný, tak bych mohl bojovat o nejvyšší příčku ve třídě E1 + 2000 nebo dokonce zkusit získat další pódiové umístění v absolutním top 5. Co se týče domácího prostředí, budu mít určitou výhodu nad znalostí domácí tratě, po které denně jezdím, ale druhá věc je, že se na závodě objeví spousta mých známých a chtěl bych se předvést v co nejlepším světle. Takže nervozita bude stoupat.

V mé třídě se objeví pár nových soupeřů a věřím že, Tonda Daniel se bude stále zrychlovat a budou ty boje stále více zajímavější. Konkurenci mám rád!! V absolutním pořadí si netroufám odhadnout, jak to v Náměšti dopadne. Hodně by pořadím mohlo zamíchat počasí, protože pokud by se objevil déšť, tak bych mohl atakovat absolutní prvenství. Na suchu to bude moc těžké, protože ostatní jezdci začali v nedělním bánoveckém závodě hodně zrychlovat a pokud to bude tímto tempem pokračovat, tak už bude velmi těžké tyto soupeře honit.

Chtěl bych se spíše soustředit na moji skupinu a třídu E1 + 2000 a zde pravidelně bodovat. K tomu samozřejmě potřebuji, aby bezchybně fungovalo auto a tomu se, jak se říká, poručit nedá. Každopádně přípravě bude věnovat Komvet Racing maximum, abychom byli připraveni na 110 % před domácím publikem“.

Dále na Martina Šípka se sportovním prototypem Lucchini, Michala Novického s formulovým vozem Reynard F3, Miloše Zmeškala s Reynardem F3000, Aleše Mlejnka s formulí Opel Lotus, Jiřího Sedláčka a Antonína Daniela, oba s BMW M3, Romana Bublu na Mitsubishi Lancer Evo IV, Karla Mourala s Raltem F3, Vladimíra Vitvera s Lotusem WR-9, Davida Komárka s Mitsubishi Lancer Evo X či Tomáše Beka s Renaultem Clio. Perličkou na „dortě“ bude exhibiční účast slovenského showmana Igora Drotára, který bude bavit svými průjezdy diváky se Škodou Octavií WRC v barvách Liqui Moly.

Pořadatel závodu ASK Náměšť nad Oslavou, v čele s panem Ivanem Rybníčkem, měl na základě požadavků komise FAS AČR spoustu práce se zabezpečením tratě. Dokument o požadavcích je ZDE. Podařilo se všechny úkoly splnit, až na bod 9 a to vykácení stromů v cílové rovince. Na základě tohoto zde bude instalován zpomalovací retardér, který tak výrazně sníží rychlost jezdců v tomto nebezpečném úseku tratě.

V seznamu přihlášených je téměř 120 jezdců a mnoho z nich, které zde nezmiňujeme, bude ozdobou tohoto závodu. Takže diváci se mají nač těšit. Administrativní a technické přejímky začínají tento pátek od 15,00 hodin do 21,00 hodin. Start první tréninkové jízdy je po oba dny v 8,00 hodin, závodních ve 13,00 hodin. Veškeré informace o tomto závodu, včetně seznamu přihlášených a on line výsledků, naleznete na webových stránkách www.berg-trophy.cz.

Na webových stránkách www.racingtv.cz bude závod rovněž vysílán jako Web TV Live.

 link na highlights ze závodů do vrchu KWBT v Bánovcích nad Bebravou. 

http://www.berg-trophy.cz/open.php?typ=video&url=/video/2009/banovce_best.wmv&stats=219

http://www.berg-trophy.cz/video/2009/banovce_best.wmv  

PR


 
 
Fotogalerie:   Historic Vltava Rallye 2009, foto Pavel Douša

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose