www.car.cz
 

Elisabete Jacinto již představila svůj nový MAN TGS . S Kamazem nakonec nejede.
     8.5.2009 12:43 - tisková zpráva


Elisabete Jacinto představila svůj nový MAN TGS

Ještě po čtvrté etapě letošního Dakaru to vypadalo s další dakarskou kariérou Elisabete všelijak, ale po zahájení všech příslušných jednání se rozběhla příprava nového vozu naplno. Tento týden Elisabete představila nový truck světu.

Už na Dakaru dali členové týmu vědět, že volbou by byl stejně klasický MAN TGS, který má na rozdíl od předešlé verze relativně čerstvou homologaci, je modernější, výkonnější a robustnější. Se stejným vozem závodí třeba náš Robert Randýsek, ale v závodních i asistenčních verzích jich na Dakaru jezdí už téměř dvě desítky. Plány celého týmu se v tomto roce měly soustředit výhradně na stavbu nového vozu, závodní program měl ustoupit do pozadí ve prospěch budoucnosti.

Takže nakonec hotovo…

Ano, jsem velmi šťastná, ale hotové je pouze auto, díky pochopení všech našich partnerů.

Jaké jsou první domy z něj?

Zatím nemám mnoho dojmů. Vůz jsme dokončili a najezdili s ním jen pár kilometrů pro fotoaparáty a televizní kamery. Při tom se těžko dají osahat všechny jeho vlastnosti.

Jaký tedy bude další program nového kamionu?

Teď vyrazíme do Maroka na pořádné testování, abych se s autem sžila a vyzkoušela, co všechno vydrží, zatím toho mnoho nevím. Z prvního svezení si odnáším poznatky o vyšším výkonu (550 koní – pozn. jv) a lepších brzdách. S novým autem chceme jet Transiberico rallye v polovině roku a také říjnový Shamrock v Maroku, na něj nám snad zbudou prostředky. Ráda bych s novým autem jela i Silk Way, ale na tu už nemáme.

Měl jsem ale za to, že tam tě uvidíme za volantem zcela jiného, silnějšího kamionu…

Ano, vážím si té nabídky, která přišla od Kamazu, ale nakonec jsem od ní musela ustoupit. Nepřál si to MAN, který podpořil stavbu našeho vozu. Rozumím tomu požadavku a respektuji ho.

Jiří Vintr


 
 
Fotogalerie:   Dakar 2009: Loprais team v bivaku atd, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose