www.car.cz
 

Jiří Janák testuje na okruhu Hockenheimring
     8.5.2009 22:29 - tisková zpráva


Technické problémy, se kterými Jiří Janák zápasil v Bahrajnu daly jasný signál, že jeho nový vůz je nutné doladit. Již začátkem týdne proto Jirka odcestoval na německý okruh Hockenheimring, kde se v úterý potkal s týmem Franze Konrada na oficiálním testování. V Bahrajnu „neposlouchaly“ zejména brzdy, díky čemuž na ně musel Jirka šlapat podstatně dřív než jeho soupeři.

„Při testování se ukázalo, že musíme vyměnit celý brzdový systém. Po výměně auto fungovalo perfektně a neobjevil se žádný další problém. Doufám, že v Barceloně nás už nic nepřekvapí a budu moci naplno bojovat o supercupové body,“ zkonstatoval Jiří Janák.

V Německu však mladý Čech zůstal i další dny, protože již ve čtvrtek na Oscherslebenu absolvoval první testování s týmem Attempto Racing. Právě ten bude Jirkovým partnerem v německé sérii Porsche Carrera Cup. I když při čtvrtkovém testování tým ještě neměl k dispozici nový model vozu Porsche, Jirka i na tom loňském zajížděl perfektní časy. „Toto moje první setkání s týmem bylo velice příjemné a musím říct, že všichni jeho členové pracují na opravdu vysoké profesionální úrovni.

Navzdory tomu, že jsem měl k dispozici jen starý vůz, dosažené časy byly opravdu velice zajímavé. Rozhodně si myslím, že pro tuto sezónu máme v Carrera cupu na čem stavět,“ vyjádřil se Jiří Janák po skončení testovacího dne.

Svůj „německý“ týden Jirka ukončil v pátek brzy ráno, kdy odletěl do dějiště třetího závodu Porsche Supercupu, Barcelony. Po bahrajnském nezdaru si bezpochyby potřebuje „vylepšit chuť“ a testování na Hockenheimu napovídá, že by se mu to mohlo podařit.

 

www.jiri-janak.com

Smolný začátek pro Janáka 26.04.2009

Jiří Janák v Bahrajnu neodstartoval svou třetí sezónu v Porsche Mobil 1 Supercupu tak jak si představoval.

Po nedojetém prvním závodu si ani dnes příliš nepolepšil, start z 9. místa mu nakonec přinesl konečnou 11. pozici. Rozhodující okamžiky se přitom odehrály jen krátce po startu. "V první zatáčce jsem inkasoval ránu na kolo. Úplně mi to rozhodilo geometrii a pak už to bylo jen trápení. Jsem rád, že jsem závod vůbec dokončil a získal tak alespoň symbolické body," řekl Jirka Janák, pro kterého byl úvodní víkend nové sezóny opět protkaný smůlou.


Příležitost vylepšit si postavení bude mít český závodník za dva týdny v Barceloně, kde se na Circuit de Catalunya uskuteční v pořadí třetí díl seriálu.


 
 
Fotogalerie:   Střípky z Masarykova okruhu 2009©V.Rožánek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose