www.car.cz
 

Hlas lidu a fandů zvolil Jakuba Smrže
     8.5.2009 22:48 - tisková zpráva


Hlas lidu

Krále má zvolit lid a ne nějací samozvaní nohsledi. A protože máme svobodu slova a myslíme si, že stále ještě žijeme v demokratickém systému, kde je možné se svobodně vyjádřit, zde je objektivní vyjádření motocyklového lidu o držiteli koruny české v silničním motocyklovém sportu za rok 2008.

 

Mnozí z Vás třeba ještě stále neví o co se jedná, a tak Vám to trošku přiblížíme. Na konci každé motoristické sezóny se v ČR rozdělují ocenění, přesněji řečeno Zlaté volanty a ještě přesněji a slušně řečeno po tunách a doslova skoro za všechno. Držitel Zlatých řidítek je však jen jeden a protože se hlas lidu jemně vyjádřeno na různých motoristických serverech „vzbouřil“ proti hodnocení a objektivitě „odborníků“, jenž do ankety z různých medií hlasují a přitom možná mnozí z nich neviděli ani kolo od motocyklu, vyhlásil majitel motocyklového serveru www.moto-racing.cz hlasování vlastní a dal tak možnost lidu a fanouškům se objektivně vyjádřit.

 

Anketa to nebyla nijak jednoduchá, protože, všechny motocyklové disciplíny byly i v tomto případě dohromady, nicméně má mnohem větší vypovídací hodnotu a objektivní vážnost než to, co je prezentováno na sklonku každého roku a pro mnohé je to jen přívěšek za automobilovým sportem.

 

Petr Štola: „Protože bylo dost hlasů proti výsledkům posledních Zlatých řidítek za rok 2008, napadlo mne, ať si motocyklisté a fanoušci zvolí svého vlastního krále. Vzhledem k tomu, že na můj motocyklový sportovní server chodí fandové všech motocyklových disciplín, vytvořil jsem anketu, ve které si oni sami mohli zvolit nejlepšího motocyklového závodníka za rok 2008. Z mého pohledu tak byla zaručena maximální objektivita, protože každý mohl hlasovat jen jednou a navíc bodovým systémem musel udělit body i jiným motocyklovým jezdcům než byl jeho zvolený favorit.

 

Ve výsledcích byly zastoupeny všechny motocyklové kategorie, od silničních závodů, přes dragstery, trial, enduro, až po plochou dráhu a různé formy motokrosu. V anketě zvítězil jezdec, jenž v roce 2008 podle fanoušků nejvíce zviditelnil český motocyklový sport ve sportovním světě.

 

Dle mého názoru je trofej za rok 2008, v těch správných rukou. Již nyní se pracuje na přípravách dalšího ročníku ankety, který proběhne opět po skončení motocyklové sezóny.“

 

Výsledky ankety Nejlepší motocyklový závodník dle čtenářů www.moto-racing.cz

 

1. Jakub Smrž 429 bodů

2.-3. Patrik Vostárek / Matěj Smrž 228 bodů

4. Lukáš Pešek 178 bodů

5. Libor Podmol 102 bodů

6. Karel Abraham 75 bodů

7. Martin Žerava 75 bodů

8. Petr Bartoš 63 bodů

9. Josef Macháček 57 bodů

10. Matěj Kůs 51bodů

 

A co na to vítěz:

Jakub Smrž: “Rozhodně je tato anketa něčím tak výrazným co nelze opomenout. Moc si Vážím ocenění, jenž mi pro mne osobně opravdová odborná veřejnost udělila. Je to odraz toho, jak jsou motocyklový sport a jednotlivé výsledky opravdu vnímány a kdo je u lidí oblíbený, na rozdíl od jiných anket, kde se zřejmě rozhoduje podle zcela jiných kritérií.

 

Děkuji motocyklové lidu za ocenění.“

 

MPAFoto.com 
 
 
Fotogalerie:   Jakub Smrž si jede pro bednu na MS SBK 2009 v Assenu, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose