www.car.cz
 

LMS: Qualifikační double pro Peugeot 9080FAP
     10.5.2009 08:24 - Vladimír Rožánek


Druhý závod La Mans Series se jede dnes ve Spa, ve známých belgických lázních. Poprvése do LMS vydal Peugeot, aby na evropských tratích vyzkoušel techniku do Le Mans. Vypadá to, že si tým Peugeot Sport dal s přípravou hodně práce a ta sklízí své ovoce, v kvalifikaci totiž zvítězil vůz s posádkou Minassian-Pagenaud-Klien a z druhého místa do Eau Rouge vyrazí Gené-Wurz-Brabham.

Až ze třetího místa vyráží dnes Primat-Turner-Ramos s továrním Aston Martinem. Druhý vůz stáj s našimi jezdci Charouzem-Engem a Mückem do kvalifikačních bojů mnoho nezasáhl, díky technickým potížím a do boje vyrazí z posledního místa. Další zajímavá místa obsadily Pescarolo, Oreca nebo Speedy Sebah s dalším Aston Martinem. Ginetta s jezdceckou squadrou Kerr-Tomlinson-Smith skončila v kvalifikaci sedmá a favorizovaný vůz Ginetta s Leventisem a Hardmannem pojede společně s naším Astonem z konce pole.

V LMP2 vypadá rošt následovně: dánský Essex s Porsche RS, švýcarský Speedy Sebah na Lole Judd a se stejným vozem vyrazí ze třetí mety italský Racing Box.

Slabá je jako pokaždé startovní listina v GT1, kde prozatím dominoval kvalifikačním bojům rakouský Aston Martin ze stáje Jet Alliance. Salaquarda-Janiš a Kox s Lamborghini Murciela R-GT vyrazí ze druhého místa.

V GT2 mají naději na body velmi slušnou u týmu Felbermayer Proton s Porsche 997 RSR, druhá příčka patřila včera dvojici z IMSA Matmut s Porsche 997 RSR a kvalifikační bronz vyjela trojice Melo-Leo Mansell-Garcia na Ferrari 430 GT2.

Kvalifikace LMS ve SPA:

Peugeot Total MINASSIAN Nicolas/PAGENAUD Simon/KLIEN Christian Peugeot 908 Hdi-FAP

Peugeot Total GENE Marc/WURZ Alexander/BRABHAM David Peugeot 908 Hdi-FAP

Aston Martin Racing PRIMAT Harold/RAMOS Miguel/TURNER Darren Lola Aston Martin

Team Oreca Matmut AIM ORTELLI Stephane/SENNA Bruno Oreca AIM

Pescarolo Sport BOULLION Jean-Christophe/TINSEAU Christophe Pescarolo Judd

Speedy Racing Team Sebah BELICCHI Andrea/FASSLER Marcel/PROST Nicolas Lola Aston Martin

Team LNT KERR Robbie/SMITH Guy/TOMLINSON Lawrence Ginetta Zytek

Pescarolo Sport JOUANNY Bruce/BARBOSA Joao Pescarolo Judd

Kolles KARTHIKEYAN Narain/MEYRICK Andy/ZWOLSMAN Charles Audi R10 TDI

Signature Plus RAGUES Pierre/MAILLEUX Franck Oreca Judd

Vláďa Rožánek Le MANS SERIES, foto©DDPI F.Flamand


 
 
Fotogalerie:   W. Kaufmann ve FIA GT 2009 s Corvettou, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose